avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1273 soluții astăzi
Forum Activitate unknown_user12

Activitate unknown_user12

Atunci nu există nici o soluție legală pentru a închiria pe termen mai lung de un an?
Mulțumesc pentru răspuns.
Este bloc relativ nou, iar tot spațiul comun/terenul este în proprietatea locatarilor prin cote-părți.
Nu este în gestiunea primăriei.
Bună ziua.
Dorim să închiriem o parte din terenul spațiu comun al blocului, fiind direct amplasat în fața apartamentului nostru de la parter.

Am agreat cu vecinii și o sumă lunară pentru chirie.
Ne dorim închirierea pe un termen mai lung (3-5 ani minim) deoarece ne propunem să investim sume considerabile pentru amenajarea curții.

Unii susțin că termenul maxim este de 1 an după care trebuie reînnoit contractul cu acordul tuturor, pe baza Art. 43 din legea 196/2018.
Problema e că așa nu există nici o garanție ca după un an cineva să nu se răzgândească și să nu-și mai dea acordul.

Un alt jurist mi-a spus că este posibil pe 5 ani în baza unui contract de închiriere între noi și asociație. Adică formalitatea să fie Contract de închiriere, și nu Contract de atribuire folosință exclusivă.

Mă puteți ajuta vă rog, dacă este posibil legal închirierea pe mai mulți ani?
Mulțumesc
Multumesc pentru raspuns.

Pe langa acest articol, am mai gasit si Art. 650 din Codul Civil, in care la alin. 2 se specifica necesitatea majoritatii de 2/3 din coproprietarii cotelor parti.
[ link extern ] /

Oare care este valabil in final? Acord 100% sau 2/3 majoritate?
Locuim intr-un apartament la parter care are si o mica gradina in jurul apartamentului, delimitata cu un gard de restul curtii comune unde e si accesul in scara si la locurile de parcare - deci nu ai nevoie sa treci prin gradina sa ajungi la scara sau altceva comun.

Particica asta nu e trecuta in CF separat, toata curtea blocului fiind cota parte in acte.

Fostul proprietar a facut pe banii lui toata amenajarea si toti vecinii erau de acord sa fie folosita numai de el (aveam de la el si documente doveditoare, cu baze legale).

De cand ne-am mutat noi, dintr-o data unii vecini nu mai sunt de acord si vor sa fie folosita gradina la comun (precizez, acestia sunt in minoritate - cei mai multi n-au treaba incontinuare). Le-am zis ca noi ne asumam in intregime cheltuielile aferente si ingrijirea curtii ca sa fie fair play, dar nu pareau foarte convinsi.

Ce solutii legale si eventual permanente ar exista pentru folosinta exclusiva a acestei parti din curtea blocului?