avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate lucm50

Activitate lucm50

Răspuns la discuția legal, sau?
Nu avea dreptul sa inchirieze spatiul pentru destinatia de locuinta dat fiind ca spatiile descrise nu indeplinesc criteriile legale.
In acceptiunea legii locuintei (114/1996) prin locuinţă se intelege construcţia alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.
Daca in contract acele spatii au alta destinatie (depozitare etc.) iar chiriasul le foloseste in alt scop nu este problema proprietarului.
Răspuns la discuția Contract inchiriere
E discutabil daca relatia intre proprietar si chiriasul societate comerciala se poate supune lg. 114.
Caracterul de locuinta de servici deriva dintr-un contract de munca ce nu-l priveste pe proprietar.
Ori societatea comerciala are un "profit" din folosinta imobilului.
Procedura somaţiei de plată se desfăşoară, la cererea creditorului, în scopul realizării de bunăvoie sau prin executare silită a creanţelor certe, lichide şi exigibile ce reprezintă obligaţii de plată a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege şi care atestă drepturi şi obligaţii privind executarea anumitor servicii, lucrări sau orice alte prestaţii.
Raspunsul este da.
Răspuns la discuția Contract inchiriere
De ce se aplica lg. 114?
Chiriasul e o sc care desfasoara o activitate comerciala in acel spatiu.
Contractul se supune Codului civil .
pentru valoarea chiriilor restante se poate merge pe somatie de plata dat fiind ca exista un contract intre societati in care exista suma si termenele de plata. Nu conteaza acceptarea sau nu a facturii.
Pentru prejudiciile provocate de chirias se merge in general pe raspundere civila delictuala daca nu exista in contract clauze specifice privind obligatii si penalitati la incetarea contractului.
Deschiderea unei proceduri de insolventa impotriva unei societati care nu are patrimoniu (imobile in special) este pierdere de vreme.
se incheie un contract de prestari servicii - conventie civila pentru 1 ora pe zi, pentru perioada determinata. Plata se poate face lunar sau pentru alta unitate de masura a timpului si trebuie sa existe un document justificativ pentru incasarea sumelor - stat plata.

Este exagerat sa pretinzi incheierea unui cim in situatia prezentata.