avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legal, sau?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legal, sau?

Societatea cooperativa de consum la care activez a inchiriat unor persoane fizice in cadrul depozitelor en-gros , camere pentru locuit(mentionez ca acestea nu au toaleta,bucatarie etc....doar niste incaperi pe care acestia le-au transformat in dormitoare) Avea conducerea unitatii dreptul de a incheia contracte pt. locuinte?
Cel mai recent răspuns: daniotil , utilizator 18:41, 1 Februarie 2009
Nu avea dreptul sa inchirieze spatiul pentru destinatia de locuinta dat fiind ca spatiile descrise nu indeplinesc criteriile legale.
In acceptiunea legii locuintei (114/1996) prin locuinţă se intelege construcţia alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii.
Daca in contract acele spatii au alta destinatie (depozitare etc.) iar chiriasul le foloseste in alt scop nu este problema proprietarului.
Mentionez ca aceste incaperi sunt foste birouri iar persoanele in cauza sunt angajati ai societatii(in contractul de inchiere scrie clar ,,inchiriat pt. locuinta). Doresc sa stiu (si-mi cer scuze ca insist) daca avea dreptul conducerea sa le inchirieze ca locuinte......
inafara conditiilor de locuit de care vb lucm50 , mai ai nevoie de un cod caen ce permite inchirierea spatiilor proprii sau inchiriate, nu stiu acum exact care este.
daca ai acest cod in statut(actul constitutiv) poti desfasura aceasta activitate
NU. Nu exista in statut ceva in acest sens.
Ma ajuta si pe mine cineva? VA ROG.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea mașinilor în dreptul camerelor de locuit sim92 sim92 Vă rog frumos să-mi spuneți, în acord cu legislația existentă (Legea locuinței, Normele de igienă și sănătate publică etc.), ce se înțelege, cum ... (vezi toată discuția)
Locuinta adjudecatorul adjudecatorul buna ziua, intrebarea mea este care este acceptiunea dpdv al legii al unei locuinte. Intrebarea mea este legata de faptul ca participand la licitatia ... (vezi toată discuția)
Noul cod fiscal/impozite si taxe locale mtr090035 mtr090035 Buna ziua, sunt persoana fizica,detin un apartament pe care l-am inchiriat unei firme cu destinatie punct de lucru-salon de ingrijire/cosmetica ... (vezi toată discuția)