avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Activitate Dorly

Activitate Dorly

Multumesc pentru sfaturi. Apreciez.
Daca locuiti la bloc situatia este mai complexa. Asociatia de bloc trebuie sa instaleze un contoar general pentru tot blocul, contoare pe fiecare scara separat si nu in utimul rand contoare individuale locatari. Chiar si asa se vor inregistra niste pierderi care se distribuie pausal si in mod egal catre toti locatarii de pe scara. Chiar daca instalati doar dv contoar in apartament, nu va fi valabil consumul individual. Bransarea la contoar se face de la general la individual.
Daca faceti dovada ca nu mai locuiti la adresa n-ar trebui sa fiti facturat atat de mult. Ar trebui sa obtineti o intelegere pe baza unui proces verbal si documentul aferent care face dovada ca locuiti la alta adresa si sa solicitati intretinerea cu facturare limitata. Se va lua in calcul de cate ori veniti in vizita si cata apa puteti consuma intr-un an. Trebuie sa agreati cu Asociatia- mereu in scris. Dar tot veti plati cheltuielile comune; parte din salariul femeii de servici ptr ca face curat si in fata apartamentului dv si a scarii, consum partial de lumina, deplasarea cu liftul cand faceti vizite, caldura care este distribuita prin calorifere, tevi comune de la subsol si holuri, apa pluviala, reparatiile etc.
Incercati sa aveti o discutie amiabila cu Asociatia de locatari/proprietari si sa ajungeti la un acord scris cu costuri reduse pentru fiecare categorie de cheltuieli in parte. Nu are rost sa va certati cu ei, ptr ca la randul lor trebuie sa aplice normele legale de distribuire a cheltuielilor comune sau apa la pausal.
Va doresc succes.
Multumesc, d-le Cornel Vasile.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, colega afectata a pus la dispozitie ce i s-a cerut, Pot accepta faptul ca i s-a cerut emailul - ca era de la munca, chat-ul de munca. dar sa ceara o convorbire privata de pe tel personal? Colega este deja timorata si e usor de intimidat.
E adevarat ca ma doare tradarea, pentru ca nu era obligata sa puna la dispozitie convorbirile noastre,si da, mi-am asumat inclusiv posibilitatea unei tradari. Nu pot accepta nepasarea, maine mi se poate intampla si mie. Aveti dreptate nu i-a sucit mana, dar si-a manifestat autoritatea de pe pozitia de superior si cum oamenii se tem sa-si piarda locurile de munca, cedeaza. Si nu am inteles pentru cine vor fi consecinte.
Buna ziua.
La locul de munca, managera s-a purtat urat cu o colega, a umilit-o in fata echipei. Aceasta nu a avut curajul sa expuna abuzul la HR sau la managerul managerului, insa am facut-o eu pentru ea, pentru ca m-a afectat si pe mine acest comportament. Acuma persoana reclamata (managera) a facut o investigatie personala si a cerut toate convorbirile dintre mine si colega afectata, de pe chat, email si inclusiv cele de pe Whatsapp. Apoi mi-a pus in vedere ca a vazut toate mesajele si a investigat toate discutiile mele cu colegii referitor la acest subiect. Au fost mesaje de incurajare, de sustinere, totusi, are voie sa faca asa ceva?