LIVE, ACUM (506 PARTICIPANȚI) Inspecția fiscală în era digitală: Cum vă pregătiți pentru un control ANAF bazat pe datele din e-Factura și SAF-T? Accesează live evenimentul
În urmă cu mai bine de un an, asociația de proprietari a preluat documentele și lucrările de la dezvoltator, conform procesului verbal de predare-primire, în care se menționează că dezvoltatorul va remedia infiltrațiile din plafonul parcării subterane. De la preluare până în prezent, am trimis numeroase emailuri și am avut mai multe discuții, însă situația nu s-a schimbat, iar problema persistă.
In cadrul complexului există mai multe blocuri, împărțite în trei asociații de proprietari, toate confruntându-se cu aceeași problemă, utilizând aceeași parcare subterană, care se întinde pe intreg complexul.
În calitate de asociație, ce măsuri legale sau administrative am putea lua pentru a obliga dezvoltatorul să rezolve această problemă?
Va mulțumesc anticipat!
Va mulțumesc pentru răspunsuri!
As mai avea totuși o nelămurire. Către cine se concesionează spatiile tehnice în care sunt diverse instalații ce deservesc toți locatarii? Către asociația de proprietari, sau comitetul executiv?
Fiind un spațiu tehnic, este nevoie de un act de concesiune sau închiriere?
La urma urmei este montat ceva ce deservește întregului bloc.
Pe aceeași logica avem și camera pompelor de apa care este închisă,dar considerata spațiu tehnic.
Menționez ca boxa este închiriată și dorește sa o utilizeze ca și birou.
În blocul în care locuiesc exista o camera la parter în care este montata centrala împotriva incendiului și arhiva cu documente a asociației de proprietari. Aceasta este închisă cu cheia iar cheia este la administratie.
Un locatar dorește accesul la aceasta camera și sa tragă anumite fire din aceasta camera în boxa lui, motivând ca deține cota parte din ea.
Exista o baza legala care sa permită acest lucru sau este interzis?