avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate udilici20

Activitate udilici20

In CCM sunt prevazute salarii compensatorii dar nu-s specificate alte conditii .Ce ma intriga pe mine este faptul ca angajatorul a inceput sa trimita preavize de concediere colectiva cu 18.08 si postul meu a fost inclus pentru concediere colectiva in lista de la itm l-au declarat dar nu am primit preaviz si nu cred ca voi primi deoarece pe 31 .08 expira de drept.Este legal sa procedeze asa si sa nu ma inculda in preaviz?????????????odata ce a trimis la jumatate din firma ?Daca e concediere colectiva eu de ce nu-s inclusa ?Specific ca nu am abateri disciplinare sau alte aspecte de care se poate lega.Pot sa-l dau in judecata si sa-mi castig drepturile ??????????
Buna ziua!
Buna ziua sunt angajata pe perioada determinata de 8 luni pana pe 31.08 .2025 .Firma a intrat in insolventa si s-a depus la itm hartie cu scoaterea postului pe care sunt incadrata pentru concedierea colectiva care urmeaza sa se puna in aplicare in septembrie octombrie .
Intrebarea mea este urmatoarea:
-amgajatorul nu doreste sa -mi prelungeasca contractul ca sa beneficiez de concedierea colectiva pentru cateva zile si doreste incetare de drept.
-in CCM sunt prevazute salarii compensatorii
Daca inceteaza de drept contarctul am vreun drept la acele compensatorii avand in vedere ca a intrat in insolventa si inceteaza contractul inainte sa dea el preavizul cu concedierea colectiva >>>>?

ce pot face ?????????
BUNA ZIUA !
doresc sa stiu urmatoarele: Am lucrat 7 ani la o firma care a dispus concediere colectiva .Am luat somaj 7 luni si m-am angajat pe perioada determinata 6 luni la o alta firma care va intra in faliment sau insolventa .Pot beneficia acum de somaj daca inceteaza contractul meu luna viitoare si nu-mi prelungeste sau intra in faliment??AM COTIZAT IN TOATE ACESTE LUNI si pentru ce perioada intru iar in somaj .Va rog daca stie cineva sa raspunda?????????