avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
LIVE, ACUM (325 PARTICIPANȚI) SSM: Evaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională
Accesează live evenimentul
Forum Activitate Costastef86

Activitate Costastef86

COTA REDUSĂ TVA IN DOMENIU IMOBILIAR CONTINUĂ SĂ FIE APLICABILĂ DACĂ AM SEMNAT ANTECONTRACTUL IN DECEMBRIE 2024 PENTRU UN APARTAMENT NOU PLĂTIND 90% DIN VALOAREA LUI INCLUSIV TVA IN COTĂ REDUSĂ DE 9%?
Bună ziua!
In luna Decembrie 2024 am cumparat un apartament nou de la un Dezvoltator cu TVA in cota redusa de 9% inclusa in preț, la semnarea antecontractului platind 90% din valoarea lui.
Apartamentul era in constructie si v-a fi finalizat anul acesta când trebuie sa semnez si contractul de vanzare-cumparare al apartamentului.
Puteți sa-mi spuneti va rog dacă anul acesta mai trebuie sa platesc diferenta de TVA până la 19% dupa schimbarea legii de noul guvern, sau încă mă incadrez in cota redusă de 9% TVA având in vedere ca am semnat antecontractul in Decembrie 2024 platind 90% din valoarea apartamentului inclusiv TVA in cotă redusa de 9% când practic incă era in vigoare aceasta lege?

Bună ziua.
Numele meu este Stefan si am si eu o intrebare va rog referitor la cota redusa de TVA pe care noul guvern a decis sa o schimbe luna aceasta in domeniu imobiliar.
In luna Decembrie 2024 am cumparat un apartament platind 90% avans la semnarea antecontractului de vanzare-cumparare cu firma dezvoltatorului. In acest preț este inclus si TVA in cotă redusă de 9%. Apartamentul se va preda finisat anul acesta.
Puteti sa-mi dati un raspuns va rog dacă încă mă pot incadra in cota redusă de TVA la semnarea contractului de vanzare-cumparare având in vedere că am semnat antecontractul in luna Decembrie 2024 plătind 90% din valoarea apartamentului (inclusiv TVA in cotă redusă de 9%).
Mulțumesc anticipat.