avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Vrajitoare@11

Activitate Vrajitoare@11

Eu am legal acest act de mostenire pentru cota mea de teren. Ceilalti nu au facut succesiunea pentru cotele lor si nu se ostenesc sa le faca. Deci eu sunt in regula pentru cota mea de 33% avand act de proprietate si acum cadastru ca nou act de proprietate decota mea
Multumesc. Am citit undeva asta :2. în legătură cu cota sa parte din drept, fiecare coproprietar se comportă ca şi cum ar fi proprietar exclusiv, putând dispune liber de ea - în sensul că o poate înstrăina sau greva cu drepturi reale de garanţie care nu presupun deposedarea (V. Stoica, Drepturile reale 2006, p. 59).

3. Cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate, fiecare coproprietar poate efectua, fără consimţământul celorlalţi coproprietari, acte de dispoziţie inter vivos sau mortis causa (vânzarea, renunţarea la cota-parte din drept, donaţia, legatul)."
Multumesc. Am citit undeva asta :2. în legătură cu cota sa parte din drept, fiecare coproprietar se comportă ca şi cum ar fi proprietar exclusiv, putând dispune liber de ea - în sensul că o poate înstrăina sau greva cu drepturi reale de garanţie care nu presupun deposedarea (V. Stoica, Drepturile reale 2006, p. 59).

3. Cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate, fiecare coproprietar poate efectua, fără consimţământul celorlalţi coproprietari, acte de dispoziţie inter vivos sau mortis causa (vânzarea, renunţarea la cota-parte din drept, donaţia, legatul)."
Si cand cei care nu si-au facut succesiunea sau nici nu vor sa auda de teren sau sunt de negasit plecati de zeci de ani ce se intampla ?
Vreau sa donez unui var partea mea dintr-un teren in indiviziune. Acest var nu face parte dintre ceilalti coproprietari. Aceasta donatie ne creeaza obligatii financiare ?
Mai multi coproprietari cu diferite procente asupra a trei loturi de teren. Dorinta comuna e de a vinde aceste locuri. Problema e ca pe o treime din terenuri mostenitorii nu au facut succesiunea si nici nu se ostenesc sa o faca desi in principiu sunt de acord cu vanzarea. Ce se poate face ?