avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren indiviziune cand un coproprietar nu a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren indiviziune cand un coproprietar nu a facut succesiunea de 30 ani

Mai multi coproprietari cu diferite procente asupra a trei loturi de teren. Dorinta comuna e de a vinde aceste locuri. Problema e ca pe o treime din terenuri mostenitorii nu au facut succesiunea si nici nu se ostenesc sa o faca desi in principiu sunt de acord cu vanzarea. Ce se poate face ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 04:24, 4 Iulie 2025
Fara dezbaterea succesiunii în prealabil, nimic.
Si cand cei care nu si-au facut succesiunea sau nici nu vor sa auda de teren sau sunt de negasit plecati de zeci de ani ce se intampla ?
Se dezbate moștenirea în instanță.
Multumesc. Am citit undeva asta :2. în legătură cu cota sa parte din drept, fiecare coproprietar se comportă ca şi cum ar fi proprietar exclusiv, putând dispune liber de ea - în sensul că o poate înstrăina sau greva cu drepturi reale de garanţie care nu presupun deposedarea (V. Stoica, Drepturile reale 2006, p. 59).

3. Cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate, fiecare coproprietar poate efectua, fără consimţământul celorlalţi coproprietari, acte de dispoziţie inter vivos sau mortis causa (vânzarea, renunţarea la cota-parte din drept, donaţia, legatul)."
Multumesc. Am citit undeva asta :2. în legătură cu cota sa parte din drept, fiecare coproprietar se comportă ca şi cum ar fi proprietar exclusiv, putând dispune liber de ea - în sensul că o poate înstrăina sau greva cu drepturi reale de garanţie care nu presupun deposedarea (V. Stoica, Drepturile reale 2006, p. 59).

3. Cu privire la cota sa parte din dreptul de proprietate, fiecare coproprietar poate efectua, fără consimţământul celorlalţi coproprietari, acte de dispoziţie inter vivos sau mortis causa (vânzarea, renunţarea la cota-parte din drept, donaţia, legatul)."

Alte discuții în legătură

Vanzare cota 1/2 dintr-un imobil costico68 costico68 Detin 1/2 cota indiviza dintr-o casa la tara si as dori sa stiu daca pot sa vand partea mea fara sa fie necesara semnatura celeilalte parti aflate in ... (vezi toată discuția)
Am 1/4 dintr-un apartament pot vinde fara celalalt proprietar? lumymm lumymm AM IN PROPIRETATE O COTA PARTE DE 1/4 DINTR-UN APARTAMENT CU 2 CAMERE. CEALALTA COTA O ARE O CUNOSTIINTA DE-A MEA CU CARE NU MA MAI INTELEG. AS DORI SA STIU ... (vezi toată discuția)
Testament Sumlanschi Florentina Sumlanschi Florentina BENEFICIARUL UNUI TESTAMENT INCHEIAT IN IANUARIE 2006 ( LEGATAR UNIVERSAL ) , POATE CERE DUPA 2 ANI PUNEREA SUB INTERDICTIE A CELUI CARE I-A FACUT ... (vezi toată discuția)