avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa donez unui var partea mea dintr-un teren in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa donez unui var partea mea dintr-un teren in indiviziune. ...

Vreau sa donez unui var partea mea dintr-un teren in indiviziune. Acest var nu face parte dintre ceilalti coproprietari. Aceasta donatie ne creeaza obligatii financiare ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:48, 26 Iunie 2025
Da. Veți avea de plătit un impozit de 3% din valoarea cotei pe care o donați (stabilita în funcție de expertiza notariala), întrucât nu sunteți rude de pana la gradul 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie-taxa aferenta unui contract de donatie intre rude de gradul 3 iuditha iuditha buna,am si eu mai multe nelamuriri legate de un contract de donatie pe care urmeaza sa il realizez.Unchiul meu (fratele mamei) doreste sa imi doneze un ... (vezi toată discuția)
Act de donatie ContSters263719 ContSters263719 Imobil cu doi proprietari, rude. Care sunt pasii de urmat pentru ca unul sa doneze jumatatea sa celuilalt? (vezi toată discuția)