avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate mihaela8827

Activitate mihaela8827

Multumesc frumos pentru raspuns!

Nu exista legatura directa intre cele doua firme, cel putin contractual, totul a functionat pe baza de recomandari scrise (pe chat), din pacate. Sunt insa multe specificatii in contract suficient de ambiguee cat sa imi dea o sansa. Daca apelez la avocat/proces, pot avansa cu apartamentul (trebuie sa repar cat de repede ca sa ma pot muta inapoi), astfel incat sa nu pierd totusi probele pentru instanta? Am facut poze si video, dar din ce am citit pe net ar trebui sa astept dupa o expertiza oficiala. Asta inseamna ca nu pot repara nimic din apartament intre timp?

De asemenea, are sens sa ma adresez la ANPC ?

Multumesc mult pentru orice sfat.
Buna ziua, mi-ar ajuta mult o parere.

Am avut contract cu o firma de design interior, iar ei mi-au recomandat o echipa de renovare care a lucrat prost si mi-a cauzat pagube mari (instalatie care palpaie, faianta toata montata prost fara distantiere, gresia cu denivelari etc, prizele toate strambe etc.). Firma spune acum ca nu raspunde pentru echipa recomandata, desi in contract scrie ca trebuie sa-mi ofere un "tabel cu furnizori" (care a avut forma unui excel online cu linkuri de cumparat obiecte si materiale de pe diverse site-uri) si sa asigure "6 vizite pe santier in momente-cheie" ale implementarii. Am dovezi pe chat ca au recunoscut greselile lucrarii si am gasit si un alt beneficiar pagubit de aceeasi echipa in trecut. Ce sanse am sa recuperez banii in instanta? Precizez ca am contract doar cu firma de design, nu si cu cea de renovare din pacate. Mersi mult.
Multumesc de raspuns. Adunarea o pot convoca eu ca proprietar sau trebuie sa fac o cerere tot catre presedinte?
Si ma tot intreb ce se intampla daca nimeni nu vrea sa preia functia de presedinte, daca chiar reusim sa convocam adunarile.
Mersi mult.
Bună ziua,

Vă cer sfatul în legătură cu o problemă pe care o avem la asociația de proprietari.

Avem un președinte de bloc al cărui mandat este pe 4 ani, a fost ales din oct 2020 până la adunarea generală ordinară din primul trimestru 2025 (conform contractului, am copiat mai jos). În ultimii doi ani minim nu a convocat însă nicio adunare generală.

4.1. Durata contractului de mandat al Presedintelui Asociatiei este de 4 ani, incepand cu data de
05.10.2020 in acord cu Hotararea Adunarii Generale a Asociatiei luata in cadrul sedintei din data de
05.10.2020. Mandatul Presedintelui inceteaza la data desfasurarii Adunarii Generale ordinare din
primul trimestru al anului 2025.
Pentru prelungirea duratei mandatului Presedintelui este necesara o Hotarare a Adunarii
Generale in acest sens si intocmirea in forma scrisa a unui act aditional la prezentul contract de
mandat.

În plus, președintele a mai făcut următoarele:

- a montat camere de supraveghere video la parter fără acordul proprietarilor

- a schimbat recent butucul de la ușa blocului fără acordul proprietarilor, fără să anunțe și fără să dea chei tuturor locatarilor, a împărțit selectiv câteva chei

- a efectuat deratizări intense, cu miros oribil în case, fără să anunțe în prealabil

- cel mai grav, există trei plângeri la Poliția Sector 2 pentru agresiuni verbale și fizice asupra unor proprietari, inclusiv asupra mea

Intenționez să fac o sesizare la Primăria Sector 2, dar aș dori să știu ce soluții legale am în această situație?

Ce se poate face dacă nu reușim să strângem o treime dintre proprietari pentru convocarea adunării generale? E un bloc vechi și vecinii sunt foarte pasivi.

Este necesar să angajez un avocat acum sau să aștept răspunsul de la primărie dupa sesizare?

Președintele poate rămâne în funcție chiar dacă primește amenzi?

Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat sau recomandare.

Cu respect,
Mihaela