Am avut contract cu o firma de design interior, iar ei mi-au recomandat o echipa de renovare care a lucrat prost si mi-a cauzat pagube mari (instalatie care palpaie, faianta toata montata prost fara distantiere, gresia cu denivelari etc, prizele toate strambe etc.). Firma spune acum ca nu raspunde pentru echipa recomandata, desi in contract scrie ca trebuie sa-mi ofere un "tabel cu furnizori" (care a avut forma unui excel online cu linkuri de cumparat obiecte si materiale de pe diverse site-uri) si sa asigure "6 vizite pe santier in momente-cheie" ale implementarii. Am dovezi pe chat ca au recunoscut greselile lucrarii si am gasit si un alt beneficiar pagubit de aceeasi echipa in trecut. Ce sanse am sa recuperez banii in instanta? Precizez ca am contract doar cu firma de design, nu si cu cea de renovare din pacate. Mersi mult.
Șanse de succes depind de claritatea obligațiilor din contract și de probe. Având dovezi că recunosc greșelile și că acea echipă a mai cauzat pagube altor clienți, aveti șanse bune de a obține despăgubiri, cel puțin parțial.
În practică, instanțele acordă daune și pentru pierderi cauzate de subcontractori, dacă există legătura contractuală cu firma principală care i-a recomandat. Un avocat ar trebui sa va studieze contractul si sa va dea o rezolvare a situatiei si fara un proces lung.
Nu exista legatura directa intre cele doua firme, cel putin contractual, totul a functionat pe baza de recomandari scrise (pe chat), din pacate. Sunt insa multe specificatii in contract suficient de ambiguee cat sa imi dea o sansa. Daca apelez la avocat/proces, pot avansa cu apartamentul (trebuie sa repar cat de repede ca sa ma pot muta inapoi), astfel incat sa nu pierd totusi probele pentru instanta? Am facut poze si video, dar din ce am citit pe net ar trebui sa astept dupa o expertiza oficiala. Asta inseamna ca nu pot repara nimic din apartament intre timp?