Am omis să menționez un aspect important: mașina este înregistrată pe firmă și, deși am primit factură pentru reparație, administratorul service-ului a refuzat în mod constant să îmi ofere devizul și certificatul de garanție. Am conversații pe WhatsApp în care i-am solicitat în mod repetat (de cel puțin trei ori) aceste documente, însă nu mi-au fost furnizate.
Răspunsul lui a fost că „garanția este valabilă un an pe baza facturii”, fără a emite un document formal în acest sens.
Bună ziua, aș avea nevoie de o opinie juridică într-o problemă legată de un service auto.
În 2024, am dus mașina în service pentru o reparație majoră, care a inclus:
– schimbarea distribuției (lanț, întinzător),
– capac culbutor,
– axe cu came etc.
Costul total al lucrării a fost de peste 2.500 euro. Mașina a fost ținută în service din iunie până la sfârșitul lui septembrie 2024.
În februarie 2025, lanțul de distribuție montat de ei s-a rupt, ceea ce indică o defecțiune gravă legată fie de piesă, fie de montaj. Am dus din nou mașina la același service, unde a stat o lună întreagă fără să se intervină. Administratorul a refuzat orice responsabilitate.
În final, am dus mașina la un alt service, care a confirmat că lucrarea anterioară a fost făcută necorespunzător.
Întrebările mele sunt:
Conversațiile de pe WhatsApp cu administratorul service-ului pot fi folosite ca probă într-un proces (civil sau penal)?
Ce dovezi ar trebui să pregătesc (facturi, constatări tehnice, poze, devizul noului service etc.)?
Există temei pentru o plângere penală împotriva administratorului (ex: înșelăciune, abuz de încredere, distrugere din culpă etc.) sau e o speță strict civilă?
Bună ziua!
Am postat recent un review negativ pe Google despre un service auto, în care am povestit exact ce am pățit (cu detalii reale și dovedibile: reparație proastă, lipsă de răspuns, pagubă mare etc.). Acum, persoana respectivă (administratorul service-ului) amenință că îmi face plângere și mă dă în judecată pentru defăimare.
Întrebarea mea este: dacă ceea ce am scris în review este adevărat și pot dovedi (facturi, constatări de la alt mecanic etc.), poate câștiga acest proces? Există riscul să fiu obligat să șterg review-ul sau să plătesc despăgubiri, chiar dacă faptele relatate sunt reale?