avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Jhin23

Activitate Jhin23

Dacă percheziția informatica se constata a fi nula, deoarece nu m au citat și au făcut totul în lipsa mea, poate procurorul face o percheziție noua?
Camera preliminara a constatat ca e nula, acum dacă face una nouă, de unde știu eu ca nu au șters date sau modificat conținut. Au telefonul clonat, da de unde știu sigur ca nu au băgat sau scris ceva din el.
Percheziția informatica, fiind un act complex, nu se poate cita telefonic, ci doar prin acte procedurale certe

Conform Codului de Procedură Penală, citarea pentru percheziție, inclusiv cea informatică, trebuie făcută în scris, prin citatie, conform art. 175 Cod procedură penală.

Vasile Braun a scris:

percheziția informatică se desfășoară în prezența inculpatului.în mod logic pentru asigurarea prezentei acestuia ,respectivul trebuia citat. citarea se poate face si prin notă telefonică în acest scop se încheie un proces-verbal. datele informatice nu se vor altera în timpul perchezitiei informatice.

Bună ziua. Eu am găsit următorul articol, și mi ai mai spus cineva, ca citație trebuie sa fie scrisa neaparat
Interdicția citării telefonice:
Citarea telefonică nu este o modalitate legală de citare, deoarece nu oferă garanțiile necesare pentru a asigura că persoana citată a primit cu adevărat informația și a înțeles contextul citării. Mai mult, aceasta nu poate fi dovedită în caz de litigiu.

Vasile Braun a scris:

percheziția informatică se desfășoară în prezența inculpatului.în mod logic pentru asigurarea prezentei acestuia ,respectivul trebuia citat. citarea se poate face si prin notă telefonică în acest scop se încheie un proces-verbal. datele informatice nu se vor altera în timpul perchezitiei informatice.

Citație e de către diicot în calitate de inculpat, pentru percheziția informatica, trebuie făcută prin citație scrisa? Sau telefonic?
Ei mint ca m au citat telefonic și nu am mers. Asa ca au făcut-o în lipsa mea.
Ma gândesc ca trebuia sa vina polițistul, ca de obicei cu citația. Nici pe prietena mea nu au chemat-o, totuși i au percheziționat telefonul și la adus înapoi după 3 luni. Este legal asa ceva? Au putut sa șteargă ceea ce ma avantaja. Au putut face multe.
După percheziția domiciliara am fost dus la parchet, audiat ca suspect, iar după 20 minute audiat ca inculpat.
Este adevărat ca nu avea voie sa îmi ia declarație una după alta, ca suspect și apoi inculpat? Am înțeles ca mi s a încălcat dreptul de a formula o apărare și se pot anula declarațiile în camera preliminara?
Dosarul se afla în camera preliminara.
Percheziția informatica a fost făcuta în lipsa mea, pentru ca nu am fost chemat, chiar dacă am zis ca vreau sa vin când se va face, polițistul a zis ca nu are rost sa vin ca se face doar clonarea și o sa ma sune când sa vin la percheziția propriu zisa. .sa percheziționat telefonul meu și al prietenei mele cu care ma aflam în casa la data percheziției domiciliare.
Pot solicita nulitatea percheziției și scoaterea de la dosar?
O persoana cu care eram pe strada a fost prinsa de fata cu mine cu 50 grame cristal asupra lui. El a declarat ca sunt de la mine. Eu am declarat ca sunt de la alte doua persoane care dețin și vând cantități mari.
Sa extins cercetările și au fost prinși 45 de peroane, 7 arestări. Sa confirmat ca cei doi vând de ceva timp cantități mari. Am dat detalii despre toți eu, asa ia identificat.
Sunt și eu în dosar, trimis în judecata, mi se poate retine ca denunț faptu ca eu i am denuntat pe cei doi, plus alte zeci de persoane? Sau circumstante atenuante?
Mulțumesc.