avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate DianaBx

Activitate DianaBx

Tocmai asta vreau sa evit, ca jumatatea din casa pe o care o cumpar fie sa o donez mamei sau sa fie inclus (cum a spus cineva mai jos) in contractul de vanzare-cumparare din bani proprii.

ibn a scris:

Din cate stiu eu,sa presupunem ca veti rezolva. Dar fiindca sunteti casatorita sub comunitate de bunuri, daca doamne fereste veti muri, sotul va mosteni 1/4 din bunurile dumneavoastra proprii. Si viceversa la fel.. Partajul in urma divortului nu este acelasi lucru cu succesiunea.

Nu am alti frati, tatal meu este decedat.

Dapix a scris:

DianaBx a scris:
Multumesc. Mama ca interpus in ce calitate? (in actul de vanzare-cumparare).

Această variantă, să o meșteniți pe mama 100%, poate fi realizată, doar dacă nu mai aveți frați/surori.

Alexandru Surcel a scris:

Soțul supraviețuitor va moșteni oricum, indiferent de regimul matrimonial. Alta e discuția aici.

În actul de vânzare-cumpărare cu unchiul ar trebui precizat că cumpărarea se face în mod exclusiv de dumneavoastră cu bani deținuți dinaintea căsătoriei în contul.... Extrasele de cont ar trebui să facă dovada că dețineați acele sume dinainte de a vă căsători. Dacă însă dețineți acei bani în cash și nu puteți dovedi de când îi aveți, folosiți-vă mama ca interpus.

Ah, asta nu stiu.
Mama mea lucrand ca inginer proiectant avea salariu destul de mare.
Mama mea a lucrat in proiectare ca inginer in acord global 13 ani si 6 luni. A cerut o adeverinta de la o firma terta care i-a cerut 3100 lei pentru ea. Doresc sa stiu daca la recalculare merita aceasta suma si daca se va amortiza in aproximativ 2 ani. Cei care au primit deja o marire la pensie, daca ne puteti spune aproximativ cat a fost si daca a fost indexata.
Economii din salarii. Am extrase de cont.
Nu stiu daca este posibil, un notar mi-a spus ca nu se poate si ca toate bunurile dupa casatorie se impart.
Am intrebat daca eu cumpar in numele meu cealalta jumatate care nu este a mamei mele, este a unchiului meu, cum ma pot asigura ca ramane pe numele meu? Fondurile sunt ale mele si nu provin din perioada casatoriei.