Fiind bloc nou, toți proprietarii au AC instalat de dezvoltator în interiorul balconului. Ideea este ca numai anumite apartamente îl au instalat pe peretele lateral, orientat fie către ușa de la living, fie către cea de la bucătărie, nu către exterior. Tot aerul cald se adună în balcon, încălzind și pereții camerelor cu care se învecinează..
Mulțumesc pentru sugestii. Am făcut deja tot ce ați menționat. Mă lupt cu super marketul de doi ani. Întrebarea mea a fost “Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul?”
Buna ziua,
Am cumparat un apartament in bloc nou. Unitatea de aer conditionat este pozitionata in interiorul balconului, pe podea, cu orientare catre usa de la living, nu catre exterior. Cand functioneaza se face o caldura de nesuportat in balcon. Am luat legatura cu dezvoltatorul si mi-a permis sa mut unitatea externa pe aceeasi laterala a balconului, dar pe partea ei externa, folosind aceeasi firma care a efectuat partea de instalatie a blocului. Echipa care e efectuat mutarea mi-a comunicat ca exista pericol de explozie oricand din cauza supraincalzirii unitatii externe de AC. La numai cateva luni am primit notificare de la Asociatia de proprietri sa aduc unitatea externa inapoi in interiorul balconului pentru ca "modifica aspectul exterior al blocului". Am platit in total pentru cele doua mutari 1200 lei si am pierdut si tot freonul din unitatea externa. Acum sta in balcon ocupandu-mi spatiul inutil pentru ca nu pot folosi AC-ul in aceste conditii. Toate blocurile au unitatile externe montate in exterior (de aceea se numesc unitati externe). Ce pot face in aceasta situatie? Ce cai legale exista pentru a demonstra inutilitatea AC-ului atat timp cat unitatea externa este in aceasta pozitie? Va multumesc.
Buna ziua,
Este legal ca un supermarket care functioneaza la parter de bloc sa obtina acordul de functionare de la proprietarul unui spatiu gol (mezanin) care are acelasi proprietar ca si spatiul de la parter in care functioneaza supermarketul? Legea spune ca acordul trebuie dat de proprietarul direct afectat, acela fiind eu, locuid la Etajul 1, deasupra mezaninului si camerei de depozitare a supermarketului. Mezaninul nu face decat sa functioneze ca o camera de rezonanta, amplificand tot zgomotul produs de utilajele de manipulare marfa si aparatura gen racitoare, presa de cartoane si ventilatoare. Mentionez ca nici parterul si nici mezaninul nu sunt izolate fonic corespunzator. Va multumesc pentru raspuns.