avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1366 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela.W

Activitate Daniela.W

cum pot da in judecata civil si penal?

ginerele asa zis al concubinei tatalui ,sa folosit de masina lui(fiind inca pe numele tatalui cu certificat de hand) fara sa plateasca taxe si impozite.cand am rugat sa fie adusa masina inapoi ,aceasta persoana a cerut sa ii dau 2500 de euro(suma ce a platito el pentru masina) ,dar fara nici o dovada pentru suma ce ar fi platito tatalui mei,sau contract de vanzare-cumparare.A cerut sa fac semnez eu contractul in locui tatatui,ceea ce nu pot face(nu sunt de acord)fiind bunurile tatalui meu.
pe data de 17.10.2025 a fost depus la taxe si Impozite contractul de vanzare cumparare al masinii(tatal meu fiind internat in spital din 19.09.2025)neputand fi prezent sau in stare de a semna acte.

Suspect fals de documente,semnatura si uz de ele.
am dovezi unde concubina spune ca nu a fost vanduta masina sau facut contract.
Va multumesc frumos.O sa ma uit pe pagina de ati denumit pentru mai multe informatii.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Nu mai există punere sub interdicție, acum se stabilește o formă de ocrotire. Actele se pot obține și de la instituțiile unde a fost disgnosticată ori tratată persoana în cauză.
Cât despre cereri, ar fi bine să vă informați puțin înainte. Găsiți un ghid pentru justițiabili pe pag csm1909.ro, nu mai rețin însă dacă el conține model de cerere pentru instituția interdicției judecătorești (care e abrogată) sau dacă are model cu noua instituție a ocrotirii. Verificați.

Buna ziua

As avea nevoie de un model pentru Cererea de punere sub interdictie Judiciara a parintelui (Dementa tip Alzheimer proghesata)nu am doar o dovada de fisa medicala cu diagnosticul,restul sunt la el acasa,iar nu stiu daca concubina imi va trimite restul dovezilor.

Multumesc anticipat.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

O sa incer sa ajung cat mai repede in tara si sa rezovl situatia.
De ori este nevioe o sa fac.Caziere nu am,nici in Ro nici in Au.stare financiara este buna.Sunt singurul copil,tata fiind divortat.

Adrian ALBU a scris:

Puteți să fiți tutore dacă aveți CI cu adresă de România chiar dacă nu locuiți în țară, dar trebuie să îndepliniți codițiile necesare, respectiv: să nu fiți în cazierul judiciar și fiscal, să aveți o stare de sănătate și materială corespunzătoare și să vă exprimați acordul de a fi tutore (ori prin declarație notarială sau în fața instanței). Se vor face evaluări ale stării medicale a tatălui dvs (lipsa discernământului) de către un psiholog și de un psihiatru (nu se mai fac de către INML, deci merge mai rpede).
Și dacă nu aveți locuința în țară este posibil să fiți tutore dar situația este mai complexă.

Da,stiu ce inseamna.Lucrez in domenul medical.
Ii sunt recunoascatoare pentru xa are grija de el.
Stiu ce obligatii am.Planul B ori in Ro orin sal aduc la mine,dar este contraindicat schimbat mediul la persoanele cu Dementa(se agraveaza situatia psyhica,la un mediu necunoscut,mai ales alta limba)
Multumesc pt raspuns

CHKa a scris:

E posibil sa se foloseasca de bunurile lui , in sensul ca traiesc ambii din pensia lui . Cata vreme ea a renuntat la locul ei de munca - ziceti ca , deja , de 2 ani - considerati ca nu merita ? Daca ea , in situatia data , renunta a-l mai ingriji , aveti un plan B ? ca , conform legilor romane , dvs. aveti obligatia de a va ingriji parintele ajuns in nevoie … Cu tot respectul - aveti idee ce inseamna sa ingrijesti un bolnav cu acest diagnostic ( avansat , spuneti ) ? Sincer , ar merita putina recunostinta prietena …

Cum pot deveni Tutore pentru tazal meu cu Alzheimer avansta?
Mentin sa specific ca eu nu locuiesc in tara.Tatal meu are o prietena care este legal inca casazorita.Ea il ingrijeste de 2 ani,de cand el are nevoie de ajutor,a renuntat la locul de munk si sa mutat la el.Pensia normala este mare pentru Romania,cea ce ma face suspicioasa.Sa nu se foloseasca de bunurile lui.
Certificat de handicapat are,dar fara insotitor.