Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Camelia Popa

Activitate Camelia Popa

Discuție Plata TVA SPLIT
Buna ziua ! De la 1.06.2018 firma la care lucrez aplica sistemul TVA SPLIT. Intrebare : din contul deschis la trezorerie automat se poate face plata TVA catre furnizori in cont DE BANCA (desi acestia nu sunt in sistemul TVA SPLIT )? Ca , de regula, din trezorerie nu se admit plati catre banci...decat in cazul transferurilor de sold intre conturile proprii...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, asa am inteles si eu,..
Răspuns la discuția Studii superioare de licenta?
MULTUMESC
Buna dimineata ! Am urmatoarea situatie : la un service auto se vand servicii catre firme si persoane fizice. Se incaseaza prin casa de marcat valori considerabile si sunt zile in care mai multi clienti achita numerar, fara ca fiecare sa depasesca 5.000 lei. Exista prevederi legale care sa limiteze INCASARILE /ZI ?Din Legea 70/2015 eu nu percep limita decat la plati si plati fragmentate, Asa ca, la serviciu, suntem intr-o continua disputa legat de acest aspect... ! Va rog o lamurire, cu trimitere la articolul legal respectiv. Multumesc
Buna ziua. Am urmatoarea situatie : cladirea institutiei publice la care lucrez intra in reabilitare, astfel incat angajatii au fost mutati temporar (cam 4 ani ) la un sediu din alta localitate (apartinatoare orasului) care se afla la 5 km distanta... Intrebare : avem dreptul la decontarea transportului de la sediul principal, la cel provizoriu? se poate considera legal DETASARE in interes de serviciu (HG 1860/2006) si in ce conditii am putea beneficia de INDEMNIZATIE de delegare (la capitolul Cheltuieli de personal )??? :sorry:
Legat de acest subiect, am urmatoarea situatie : cladirea institutiei publice la care lucrez isi reabiliteaza sediu, astfel incat angajatii au fost mutati temporar (cam 4 ani ) la un sediu din alta localitate (apartinatoare orasului) care se afla la 5 km distanta... Intrebare : avem dreptul la decontarea transportului de la sediul principal, la cel provizoriu? se poate considera legal DETASARE in interes de serviciu (HG 1860/2006) si in ce conditii am putea beneficia de INDEMNIZATIE de delegare (la capitolul Cheltuieli de personal )???
Răspuns la discuția Studii superioare de licenta?
da? multumesc... baza legala, va rog, daca se poate?
Buna ziua ! Ma aflu in urmatoarea situatie: am absolvit in 2008 facultatea de stiinte economice la Spiru Haret (la distanta) cu LICENTA (economist). Am ocupat (si ocup inca) functia de contabil (mai nou referent) la o institutie publica, insa acum este vacant la noi postul de contabil sef, pe care l-am "suplinit" (adica am facut toata munca pe salariul de om de rand), insa acum nu mi se accepta dosarul la concurs intrucat nu am studii de lunga durata... Desi munca o fac, experienta am, cica studiile mele nu se potrivesc cu cerintele! Va rog sa ma ajutati cu lamuriri si in ce solutie as putea gasi: sa fac master, sau, la latitudinea conducerii sau cum altfel as puteas avea castig de cauza !
Buna ziua ! Care e baza legala cf careia se deconteaza transportul ALTOR persoane decat angajatii???? In speta, o institutie de cultura are manifestari culturale la care sunt invitati diversi colaboratori (care sustin prelegeri de ex.). In ce act normativ se prevede daca acestora le putem deconta transportul? Multumesc.