Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Activitate allessyo

Activitate allessyo

Va scriu tot ce scrie pe scrisoarea de debit trimisa de la APSMB :
Privind recuperarea unor sume necuvenite cu titlu de INDEMINIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILULUI 0-2 (3) ANI.
Directorul Executiv al APSMB S2 d-na STEFANIA CARMEN VOICU ,numit prin Ordinul nr.302/06-10-2010 al ministrului muncii familiei si protectiei sociale,avand in vedereprevederile:
-H.G.nr. 381/25.04.2007 privind organizarea si functionarea MINISTRUL MUNCII,FAMILIEI SI PROTECTIEI SOCIALE.
O.U.G. NR.148 DIN 3 NOIEMBRIE 2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILULUI;
-H.G.NR. 1025 DIN 17-08-2006 PENTRU APROBAREA NORMELOR METODOLOGICE DE APLICARE A PREVEDERILOR O.U.G. NR.148 DIN 3 NOIEMBRIE 2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILULUI ,CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE;
-LG.7/9.01.2007 PT. APROBAREA O.U.G.148 DIN 2005 PRIVIND SUSTINEREA FAMILIEI IN VEDEREA CRESTERII COPILUILUI ;
-Codul de procedura civila ,cu modificarile si completarile ulterioare;
-Dosarul,cererea si declaratia pe propria raspundre pentru acordarea acestiu drept ,inregistrate sub nr. .....pe numele Carstea Amalia
Angajamentul de plata ......si in temeiul competentelor conferite de actele normative in vigoare;
DECIDE:
Art.1-Constituirea debitului si recuperarea sumei,reprezentand INDEMIZATIA PENTRU CRESTEREA COPILUILUI 0-2(3)ANI pentru Carstea Amalia
Art.2-Suma totala platita necuvenit cu acest titlu ,pentru perioada 01-03-2009 - 31-10-2010,respectiv 12000 lei se recupereaza ,in conditiile legii.
Art.3.-Debitorul are la dispozitie un termen de 15 zile de la comunicare pentru plata sumei prevazute la art.2,intreaga suma platita necuvenit se vireaza in contul ...... deschis la Trezoreria BUCURESTI S2 pentru APSMB S2 sau se depune in numerar la sediul institutiei noastre.
Art.4- Dupa trecerea termenului prevazut la art.3 aceasta decizie devine titlu executoriu fara nici o alta formalitate si se supune executarii silite in conditiile dispozitiilor imperative privind executarea silita a creantelor bugetare .
Aert.5- Aceasta decizie se comunica ,conform legii ,pentru executarea si opozabilitatea la debitor, un exemplar ramanand la APSMB S2 .
Art.6-Decizia poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicarea,la APSMB S2. In cazul in care sunteti nemultumit de solutionarea contestatiei ,decizia poate fi atacata la Tribunalul BUCURESTI S2 ,in termen de 30 de zile de la comunicarea solutionarii contestatiei, potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004,cu modificarile si completarile ulterioare.
Atata scrie pe scrisoarea primita de la ei,ce pot face in cazul acesta ? Am lucrat in luna Februarie dar nu am la mana decat un contract individual de munca care scrie cand am inceput sa muncesc cu toate ca eu munceam de mai mult timp la acest patron ,iam dat cartea de munca pentru a imi lucra pe ea dar a tinuto la el in birou nu a facut nimic cu ea. Deci nu am decat cu contractul acela sa dovedesc ca am lucrat in luna Februarie nu stiu daca foloseste la ceva.

Va multumesc frumos
Buna ziua ,cam in aceasi situatie sunt si eu. Am depus dosarul pentru cresterea copilului in 2009 dupa ce am nascut. Mi sa spus ca daca este vro` problema ma vor suna si imi vor trimite acasa un plic precum ca sa respins dosarul,nu am primit absolut nimic acasa si nici nu ma sunat nimeni, a venit postasul la usa cu indemnizatia si alocatia copilului, ( deci inseamna ca nu a fost nici o problema cu dosarul si mi sa aprobat) au venit bani acasa 2 luni iar dupa aceea cateva luni nu am mai primit nimic decat alocatia am asteptat sa vad ce se intampla ... am fost sa vad de ce nu imi mai vine indemizatia acasa am depus ce mi sa cerut acolo si mi sa spus ca sau mutat si sar putea sa fi pierdut din dosare sau le-a ratacit pe undeva daca nu vine in urmatoarea luna indeminzatia sa ma intorc inapoi la ea si sa depun iar ....nu au venit nici urmatoarea luna,am fost am depus iar ce mi sa cerut acolo si mi sa spus ca in termen de cateva luni voi primi toti bani pe care nu iam primit pana atunci ( indemnizatia) in data de 17 Noiembrie2009 am primit toti bani pe care nu imi venise pana atunci. Acum o saptamana am fost sunata de o doamna de la APSMB S2 si mi sa spus ca nu aveam dreptul la acesti bani deoarece nu era dosarul in regula imi lipsesc 20 de zile din luna Februarie 2008 si ca va trebui sa dau intreaga suma care am primito pana acum adica 12000 de lei,am primit o instiintare precum ca trebuie sa dau toti bani inapoi in contul lor in termen de 15 zile de la comunicare pentru plata sumei platita necuvenit. Ce ma sfatuiti sa fac in cazul acesta ? Daca stiam ca bani nu imi sunt cuveniti ii restituiam din prima luna inapoi ...dar eu nu am primit nimic acasa si nici nu am fost sunata deci nu stiam absolut nimic,ma suna acum dupa 1 an si 10 luni ca trebuie sa le dau suma inapoi. Ce trebuie sa fac in cazul acesta? Precizez am ramas somera ma sunat de la locul de munca sa imi spuna ca sa ocupat locul meu si ca nu mai am loc de munca dupa ce implineste copilul 2 ani,daca nu dau bani inapoi pot veni sa imi ia bunurile din casa in valoarea sumei care pretind ei ca am sa le dau ? Nu am nimic pe numele meu nici casa nici bunurile ce ar putea sa imi faca ?

Va multumesc frumos.
Cirstea Amalia.
Suntem doi tineri pe cale de a deveni parinti Ne doream foarte mult un copil si Dumnezeu a avut grija sa ne binecuvanteze cu unul...Sotia mea pana acum 11 luni a lucrat 4 luni la un magazin de haine ca vanzatoare (perioada noiembrie-2007 ->>14 februarie 2008) ..I sa cerut cartea de munca...Aceasta i-a dat-o respectivului sef,pentru a fii data spre operare la ITM ...Dupa 4 luni a trebuit sa o internam pe sotie in spital,pentru o operatie de apendicita .
Avand nevoie de o adeverinta de salariat,pentru a nu plati spitalizare ,respectivul domn ,nu avea ce adeverinta sa ne dea deoarece acesta ii tinea cartea de munca in birou.
Afland acest lucru am mers la dumnealui pt a lua macar cartea de munca,nu de alta ....dar sa nu se umple de praf in biroul acestuia degeaba.....In fine pe langa cartea de munca,mi-a dat si 3 exemplare de contract de munca,completate si semnate de dumnealui...Sotia mea nu a primit absolut nimic la semnat,si semnatura respectiva de la "angajat" era gata semnata...
acum 11 luni sa angajat la o firma de incaltamine italiana,de data aceasta cu carte de munca...
Sotia a ramas insarcinata si in noiembrie a intrat in concediu maternal(124 de zile) deoarece burta devenise vizibila si in jurul ei era se lucra cu substante toxice neprielnice unei gravide...
Zilele astea trebuie sa nasca...Intrebarea este,mai poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului,daca ea naste zilele astea? Precizez ca are deja 11 luni cu ,concediul maternal ,din noiembrie pana acum... SI mai are de stat in acest concediu pana la inceputul lui martie,daca este sa o luam calendaristic....
Ea si-a luat incontinuu salariu la respectiva firma,si o sa il mai ia si in martie respectiv.... Pe 6 Februarie ea ar face 12 luni de pe cartea de munca,adica din moment ce ar face 12 luni pe carte de munca,si-a luat in continuare salariu,si impozitele catre stat sunt platite...Corect?

V-am fii foarte recunoscatori daca ne-ati putea ajuta si pe noi cu aceasta problema...

Va Multumim,

Alexandru Carstea