avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Activitate saaa

Activitate saaa

Pai dovada nu prea exista fiindca regulile interne ale instutiei in privinta asta cer ca intai sa se trimita actele la sef prin curier intern ,deci fara dovada de inregistare sau ceva asemanator ...
Buna ziua,

Prietena mea este gravida si avem o mica problema cu acordarea programului redus. A luat toate actele necesare de la medicul specialist si medicul de familie. S-a prezentat la locul de munca (corporatie) iar acolo seful direct a spus ca nu stie daca poate acorda program redus. Medicul de familie a scris ca programul redus trebuie sa incepa de la 19.10.2012. Conform procedurilor institutiei unde lucreaza, toate actele care atesta ca este gravida precum si niste formulare speciale trebuie trimise la sef. Seful ia la cunostinta de ele si le trimite la HR.
Problema este ca seful se da mereu in sedinte, nu mai raspunde la telefonul direct din birou (probabil vede nr ei de pe linia directa interna) iar cu actele nu stim exact ce s-a intamplat ca nu au ajuns la HR.
Am citit OUG 96/2003 dar acolo nu este dat un termen limita la care institutia trebuie sa raspunda la cererea de program redus.
Totodata nu exista numar de inregistare la trimiterea documentelor catre sef fiindca , citez "nu este nevoie pentru documentele interne", deci seful poate zice ca nici nu le-a primit, desi prietena mea a facut copii.

Cum putem proceda in acest caz pentru obtinerea programului redus?

Multumesc anticipat pentru orice raspuns!

Răspuns la discuția Fuziune firme
Multumesc din nou pentru raspuns! Din pacate sunt destul de ocupat si cred ca voi face apel la consultanta. O ultima intrebare: procesul de fuziune cat cat dureaza? Firma este destul de mica , avand un volum mic de lucru.
Răspuns la discuția Fuziune firme
Multumesc! Sunt uimit ce raspuns complet!
Ce inseamna "proiect de fuziune" ? Se va face vreun control de fond de la ANAF? Exista vreun consultant unde pot cere mai multe informatii?

Multumesc anticipat!
Discuție Fuziune firme
Salutare tuturor!

Am si eu 2 firme dintre care una a inceput sa mearga foarte prost. As vrea sa fac o fuziune intre cele doua firme, cea care merge mai bine , sa o absoarba pe cea care merge mai prost. La firma care merge prost, din pacate, am si stocuri, contracte in derulare, bani in cont samd.
Ce formalitati legale sunt necesare pentru absorbtia firmei?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Si ma duc la judcatoria sector 6 sau trebuie sa ma duc in alta parte?
Buna ziua,

Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva.
Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare pentru eliberare?
Mentionez ca termenul in care putea fi atacata sentinta a trecut, deci acum poate fi eliberata hotarerea.

Va multumesc!
turtoy a scris:
Asta e!! In politica minciuna/promisiunea este o metoda de a castiga electoratul! L-a auzit cineva pe Obama,in campania din america,ca va reduce locurile de munca?Nici macar ideologiile nu mai sunt pastrate de partide ,cand e vb de ciolan,dreapta a ajuns sa ia masuri de stanga(vezi PNL cu marirea pensiilor) si stanga masuri de dreapta(vezi PSD-ul cu "inghetarea" salariilor" bugetarilor).Eu zic ca nu ne ajuta nici un guvern,fiecare individ e pe cont propriu si se descurca cum poate,pana mai poate,apoi......rabdarea are si ea limitele ei.Ceausescu a simtit-o pe pielea lui.(de ce doar el?acolitii de pe linga el au ajus bn acum..).Punct !#-o


Oricum intr-o economie de piata fiecare individ se cam descurca pe cont propriu, ideea era ca statul sa nu iti puna prea multe piedici in cala, sa fie un fel de arbitru ... la noi statul se implica poate un pic prea mult in sens negativ, la sustinerea economiei. Nu zice nimeni sa iti dea statul mura in gura, dar nici sa iti puna niste piedici asa mari fortandu-te intr-o oarecare masura sa faci evaziune fiscala.
Si intradevar aveti dreptate parca si idelogiile s-au schimbat (daca ele au fost vreodata). Bani par sa fie acum singurul interes ... :((

:offtopic: Va rog mult ca in citat sa pastrati numai partea relevanta, iar nu si citatele anterioare cuprinse, deoarece altfel mesajele devin foarte greu de citit si urmarit. Multumesc!
turtoy a scris:

Moraru George a scris:

Invatatura de minte sa mai votam PDL si Basescu

Nu mai politizati aiurea,fara sa cunoasteti elemente de macroeconomie!Veniti cu o solutie,la criza,si spuneti-mi o persoana in RO care poate rezolva criza si cum ?Nu din RO a pornit criza,din afara ne-a ajus valul si pe noi,nu mai sunt banii pentru cheltuielile bugetare curente intrucat "fosti guvernanti" au fost asa de "darnici" cu salariatii din bugetul de stat(CRESTERI de 50% pentru profesoriii!!!!!!!!,UNDE IN LUME S-A MAI POMENIT ASA CEVA?)Acum suportam "desmatul"din trecut,care oricum nu se poate repara printr-o formula economica magica,criza nu se rezolva politic ci doar economic,prin reducerea ,din pacate,a cheltuielilor cu salariile,ajutoarelor de la stat etc.Credeti ca daca in locul lui Basescu este altcineva,acesta va rezolva problema?Spuneti-mi cine este si-l votez cu drag!!


Din cate stiu fostul Guvern nu a aprobat cresterea salariilor la profesori, iar D-l Boc care era in opozitie zicea ca bani exista si cand o sa vina el la guvernarea o sa le dea profesorilor banii :) ! Acum nici D-lui nu prea mai da se vede :)
RUS_OANA a scris:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de acest impozit minim care a aparut in MO din 14 aprilie. Am un srl care a fost infiintat in anul 2008 in vederea realizarii unei pensiuni intr-o zona turistica rurala. Fiind vorba de o zona rurala am facut un proiect pentru fonduri nerambursabile care inca nu stiu daca se va aproba. Pentru anul 2008 am realizat venituri din dobanzi bancare - aferente contului bancar deschis - in suma de 0,02 lei. Chiar si in cazul in care mi se va aproba proiectul, intr-o prima faza voi avea cheltuieli si nu venituri. In aceasta situatie ce se intampla? Sunt obligata sa platesc 2200 lei pe an chiar daca nu am venit din cauza celor 0.02 lei?



Din cate inteleg eu din OUG astea, orice srl plateste pana cand se declara de la ONRC activitatea suspendata => permiteti-mi sa va urez un calduros "bun venit in clubul platitorilor de taxa forfetara =D> "!