avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate nicrus

Activitate nicrus

Ai fost cam laconic :). Ce inseamna "in aceeasi situatie"? Adica cererea de inscriere direct ca definitiv a fost respinsa de cei de la baroul bucuresti in mod oficial, sau doar nu ai informatii sigure despre cum vor proceda?
Desigur ca se poate purta o intreaga discutie. Cum spuneam, celebra ordonanta de urgenta este execrabil redactata. Conform normelor de tehnica legislativa, prevederile art. 19 alin. 2 si 3 trebuiau abrogate expres, intrucat, asa cum judicios ai remarcat, au ramas fara obiect. In lipsa unei astfel de prevederi normale, dar neobisnuite pentru legiuitorul nostru, trebuie considerate abrogate implicit, intrucat contravin unei norme speciale ulterioare din acelasi domeniu de reglementare.
Multumesc pentru mesaj. Argumentul din pdv juridic este valid, iar pe langa el pot fi invocate si altele (cum ar fi de ex diferenta de aplicare in timp a normelor procedurale fata de cele de drept substantial), dar din pacate, nu prea cred ca astfel de argumente au multa greutate in fata onoratelor consilii ale barourilor, care, nu ca vreau sa fiu defaimator, dar aplica intr-un mod foarte larg :D principiul autonomiei. Or, eu ma refeream de fapt la informatii (in cazul in care exista, desigur;) despre intentiile reale ale consiliului baroului Cluj.

Multumesc inca o data pentru solicitudine :).
Buna ziua,

in decembrie 2008 am promovat examenul de intrare in profesie organizat de baroul Cluj. Inainte de inscriere, mi s-a confirmat de catre secretariatul baroului ca, in cazul promovarii examenului, voi fi inscris direct in tablou ca avocat definitiv, intrucat fusesem definitivat anterior in functia de consilier juridic (prin aplicarea art. 281 din Statutul UNBR). Desigur ca intre momentul inscrierii si cel al sustinerii examenului, a intervenit celebra OUG nr. 159/2008, care a abrogat tocmai prevederile din art. 16 si 19 ale Legii 51, pe care se baza art. 281 din Statut. Intrucat, ca majoritatea normelor romanesti (ca si statutul profesiei, desigur), aceasta ordonanta este execrabil redactata, inclusiv in ce priveste dispozitiile sale tranzitorii, este un prilej numai bun de interpretare contradictorie a sa, de catre onoratele barouri. Astfel, in continuare unele barouri (Mures, Suceava, de ex), accepta inscrierea direct ca avocat definitiv a celor care au fost definitivati anterior in functia juridica, pe cand altele (care anii anteriori procedasera astfel) nu. Conform informatiilor oferite de baroul Cluj, doar dupa 1 februarie (de, ardeleni...) vor fi eliberate deciziile de validare a examenului, pana atunci incertitudinea continuand sa domneasca asupra subiectului. Va rog pe cei care eventual sunteti in aceeasi situatie cu mine, daca aveti alte informatii, sa le impartasiti.

Va multumesc anticipat :D
Răspuns la discuția Avocat stagiar 2008
Multumesc pentru raspuns. Iti doresc multa bafta, sa dobandesti cat mai "lin" calitatea de avocat definitiv :) .
Răspuns la discuția Avocat stagiar 2008
Buna ziua,

fiind un nou utilizator al acestui forum, ca un prim pas doresc sa urez tuturor participantilor La multi ani si multe realizari in acest an. 2007_rozi, ma bucur pentru succesul tau. Poti te rog sa imi spui in care barou doresti sa te inscrii? Si eu sunt in situatia ta, dar la baroul Cluj, iar aici trebui sa asteptam pana in 15 ian. validarea rezultatelor examenului, astfel ca incertitudinea este inca mare, in privinta modalitatii (sau existentei acestei modalitati, pana la urma) de inscriere direct ca avocat definitiv in tablou.

Multumesc