avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Activitate ramona2008

Activitate ramona2008

Răspuns la discuția CM cod 08
noi nu avem un contract de munca la nivel de unitate, numai cel individual semnat de fiecare angajat in parte, este o firma fff mica, deci sa inteleg ca nu e obligat sa imi dea daca nu am scris in contractul individual, altul neexistand...oricum...nu e obligat nu "nu pot nicicum" asa cum s=au "scos" ei
va multumesc
Discuție CM cod 08
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoare problema: sunt in concediu de maternitate, cod 08, am facut cererea prin care angajatorul se obliga sa imi plateasca diferenta de 15% din salar pentru minim 6 saptamani, cum este prevazut in Contractul Colectiv de munca la nivel national, mi s-a respins cererea pentu motivul ca legea nu mai este valabila si societatea nu mai trebuie sa imi dea nimic...este adevarat? daca nu ... imi puteti spune care este legea care prevede ca angajatorul trebuie totusi sa imi acorde acei bani?
La fel era si cu un salar mediu pe unitate ca ajutor la nastere, nici acela nu se mai da? Si la acela mi sa-a spus ca nu ...
Va multumesc
Răspuns la discuția CM cod 08
multumesc mult pentru raspuns
Discuție CM cod 08
Buna ziua, as dori sa stiu in cat timp trebuie sa inregistrez CM pentru un angajat aflat in CM de sarcina si lauzie pe toata luna? Din cate stiu angajatul nu mai trebuie sa faca acea declaratie ca sta acasa intre anumite ore, atunci mai trebuie trimis concediul in 48 de ore? Ca eu am uitat sa il trimit si angajatul e in concediu toata luna aceasta, si pana in ziua de azi nu l=am declarat.
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția Salar concediu pre/postnatal
multumesc mult de raspunsuri, m-ati lamurit si acum imi pot calcula venitul pe urmatoarele luni, o zi buna
Răspuns la discuția Salar concediu pre/postnatal
multumesc de raspuns!
Mai am o intrebare, pentru luna aprilie se iau in calcul ultimele 6 luni (inclusiv martie)?! sau o sa iau acelasi salar ca in martie si in aprilie fiind concediu in continuare, ca din ce am mai citit pe net doar prima luna e initial si apoi se da CM in continuare.
Multumesc mult.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in calculul salariului pe care trebuie sa il primesc in concediu pre si post natal (cele 126 de zile), eu nu reusesc sa imi fac un calcul pentru ca nu sunt pusa la punct cu legea contabilitatii: stiu ca se ia in calcul salariul brut pe ultimele 6 luni care a fost de 2000 de lei (6*2000 = 12000). Cat ar trebui sa iau in luna martie, luand in considerare ca voi avea concediu toata luna. Dar in celelalte luni (aprilie, mai, iunie - complete), nu stiu daca se da concediu in continuare sau cum se procedeaza? Sunt la prima sarcina si contabilul nu e dispus sa ma ajute in calculul salariului pe urmatoarele 4 luni.
Va multumesc alticipat, o zi buna
Răspuns la discuția concediu odihna
am si eu o intrebare: daca intru in concediu prenatal din 15 febriarie 2011 (urmand sa nasc in prima jumatate a lunii aprilie, dupa care continui cu postnatal si intru in CIC un an sau 2), cat concediu de odihna mi se cuvine in 2011?
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari pentru a intelege mai bine situatia in care ma aflu:
1. In aprilie 2010 am incheiat un antecontract de V-C teren cu o persoana fizica (eu fiind SRL), deocamdata operatiunea nu este finalizata si probabil se va finaliza in urmatorii 2-3 ani. Exista un termen limita in care trebuie incheiat contractul?!
2. Pana in prezent am achitat 2 rate aferente terenului pe care il voi achizitiona.
Cum trebuie declarat venitul de catre persoana fizica ce vinde terenul? Anual sau doar in momentul in care se finalizeaza operatiunea desi sumele sunt achitate in diferiti ani fiscali.
3. In cazul in care clauzele contractuale nu sunt clar stabilite (nu este mentionata perioada la care sa se finalizeze) si antecontractul poate inceta de drept in cazul in care una din parti nu respecta obligatiile "contractuale" antecontractul poate fi considerat nul din punct de vedere juridic? Poate fi vorba de evaziune fiscala in cazul societatii?
4. cum trebuie procedat in cazul in care antecontractul devine nul datorita neindeplinirii obligatiilor de catre una din parti, iar banii platiti raman in posesia PF?! Cum trebuie declarat venitul de catre PF?!
5. Ma puteti ajuta cu elementele obligatorii ale unui antecontract de vanzarwe cumparare?
6. Este vreo problema daca suma platita de companie este mult mai mare decat valoarea de piata a terenului? daca da, ce probleme pot aparea?
Cred ca acest lucru ar trebui sa il faca toate mamicile in devenire, care in momentul in care s-a dat legea erau insarcinate. Si eu sunt insarcinata in 6 luni si bineinteles k tot cu vechea lege mi-am facut planuri de viitor pentru cresterea copilului meu, si nu e ca "vreau banii statului" cum spun gurle rele dat am cotizat atat timp si e un drept pe care il meritam. Nu e normal sa schimbe legea de pe o zi pe alta ca asa vor ei. Eu sustin ideea de a da in judecata statul, daca crede cineva ca avem castig de cauza sa ne spuna...cu toate k ... cu statul nu se pune nimeni k de ... suntem prea "mici".