avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salar concediu pre/postnatal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salar concediu pre/postnatal

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in calculul salariului pe care trebuie sa il primesc in concediu pre si post natal (cele 126 de zile), eu nu reusesc sa imi fac un calcul pentru ca nu sunt pusa la punct cu legea contabilitatii: stiu ca se ia in calcul salariul brut pe ultimele 6 luni care a fost de 2000 de lei (6*2000 = 12000). Cat ar trebui sa iau in luna martie, luand in considerare ca voi avea concediu toata luna. Dar in celelalte luni (aprilie, mai, iunie - complete), nu stiu daca se da concediu in continuare sau cum se procedeaza? Sunt la prima sarcina si contabilul nu e dispus sa ma ajute in calculul salariului pe urmatoarele 4 luni.
Va multumesc alticipat, o zi buna
Cel mai recent răspuns: ramona2008 , utilizator 19:13, 20 Februarie 2011
Buna ziua,

modalitatea de calcul este urmatoarea:
Cei 12000 lei se inmultesc cu 85% rezultand suma de 10200.
Aceasta suma se imparte la nr. de zile lucratoare din ultimele 6 luni, adica
10200/129=79.07 lei/zi.
Aceasta suma zilnica se inmulteste cu nr. de zile lucratoare din luna. Ex. luna martie are 23 zile lucratoare:
79.07*23=1818.61 lei. Din acestia se vor retine doar 63lei suma finala fiind 1755.61lei.
Cam asta ar fii modalitatea de calcul care se aplica pentru fiecare luna.
Trebuie sa va precizez ca baza de calcul insa, o constituie veniturile nete nu veniturile brute.
Eu v-am exemplificat pe suma data de dumneavoastra dar daca aceasta este suma bruta dumneavoastra faceti-va calculul cu sumele nete din ultimele 6 luni.
Modalitatea de calcul este aceeasi.
multumesc de raspuns!
Mai am o intrebare, pentru luna aprilie se iau in calcul ultimele 6 luni (inclusiv martie)?! sau o sa iau acelasi salar ca in martie si in aprilie fiind concediu in continuare, ca din ce am mai citit pe net doar prima luna e initial si apoi se da CM in continuare.
Multumesc mult.
Incepand cu luna ianuarie nu se mai opresc 63 lei ci 74 reprezentand contributia la cas. Baza de calcul este media venitului brut realizat in ultimele 6 luni anterioare concediului initial si aceasta baza va fi si pt concediile urmatoare cele in concontinuare. Deci in pt luna aprilie se va mentine aceeasi baza
dana_lavinia a scris:

Trebuie sa va precizez ca baza de calcul insa, o constituie veniturile nete nu veniturile brute.



Baza de calcul nu s-a schimbat si o constituie veniturile brute realizare pentru care s-a achitata contribuita la sanatate, in ultimile sase luni inainte de luna cu medicalul, in raport cu zilele lucrate efectiv in cele sase luni inainte de luna cu medicalul.
Apoi se face 85%.
Scuze, nu sunt contabil iar prin sintagma venituri realizate eu inteleg venituri nete. Pentru ca sunteti de specialitate si lucrati zi de zi cu asa ceva, nu va pot contrazice.



Alte discuții în legătură

Ajutor - calcul indemnizatie concediu prenatal!!! Gabriela Negrut Gabriela Negrut Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei in urmatoarea situatie: Incepand cu 19 mai 2009 angajata intra in concediu prenatal. In mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de maternitate irina.vas irina.vas Buna ziua, De la 1 aprilie urmeaza sa intru in concediu de maternitate. Media veniturilor brute din ultimele 6 luni ( am calculat inclusiv februarie si ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de maternitate? nutu_tim nutu_tim Buna ziua, as dori si eu o lamurire, daca se poate si stie vre-un specialist, in legatura cu urmatoarea situatie: sotia este insarcinata in luna a 7-a, si a ... (vezi toată discuția)