avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Antecontract vanzare-cumparare / Impozit pe venit ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Antecontract vanzare-cumparare / Impozit pe venit (intre SRL si PF)

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarele intrebari pentru a intelege mai bine situatia in care ma aflu:
1. In aprilie 2010 am incheiat un antecontract de V-C teren cu o persoana fizica (eu fiind SRL), deocamdata operatiunea nu este finalizata si probabil se va finaliza in urmatorii 2-3 ani. Exista un termen limita in care trebuie incheiat contractul?!
2. Pana in prezent am achitat 2 rate aferente terenului pe care il voi achizitiona.
Cum trebuie declarat venitul de catre persoana fizica ce vinde terenul? Anual sau doar in momentul in care se finalizeaza operatiunea desi sumele sunt achitate in diferiti ani fiscali.
3. In cazul in care clauzele contractuale nu sunt clar stabilite (nu este mentionata perioada la care sa se finalizeze) si antecontractul poate inceta de drept in cazul in care una din parti nu respecta obligatiile "contractuale" antecontractul poate fi considerat nul din punct de vedere juridic? Poate fi vorba de evaziune fiscala in cazul societatii?
4. cum trebuie procedat in cazul in care antecontractul devine nul datorita neindeplinirii obligatiilor de catre una din parti, iar banii platiti raman in posesia PF?! Cum trebuie declarat venitul de catre PF?!
5. Ma puteti ajuta cu elementele obligatorii ale unui antecontract de vanzarwe cumparare?
6. Este vreo problema daca suma platita de companie este mult mai mare decat valoarea de piata a terenului? daca da, ce probleme pot aparea?

Alte discuții în legătură

Valabilitate antecontract v/c teren arabil ContSters275324 ContSters275324 In 2006 am vandut o suprafata de teren arabil unor investitori straini,acestia fiind reprezentati la incheierea antecontractului de 2 interpusi \\"X si ... (vezi toată discuția)
Impozit programator adi2bs adi2bs Am si eu o problema putin mai delicata. Lucrez ca programator de aproximativ 2 ani. In momentul in care m-am angajat eram inca in anul 3 de facultate ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi pierd apartamentul? sebisibiu sebisibiu Am cumparat (cash nu prin banca) un apartament care nu este inca pe numele meu pentru ca dezvoltatorul a luat imprumut de la banca si a garantat cu ... (vezi toată discuția)