avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Activitate ciprians

Activitate ciprians

Interesant. Sa inteleg ca CCR va da constitutionala legea si clerul sa fie potential abuzat de ierarhia BOR...
Citesc ca un cocosat de cateva ore si nu imi iasa... Legea invatamantului in vigoare - 128/1997 prevede anumite aspecte.
In cazul in care o UNIVERSITATE DE STAT incalca legea 128/97:
- titularizeaza cadre didactice care DE DEPARTE NU indeplinesc conditiile legii;
- schimba statele de functii la jumatatea anului;
- sefi se pun nu se voteaza
etc.
In legea 128/1997 NU SCRIE NICAIERI CE SE INTAMPLA DACA sunt incalcate articolele din cuprinsul ei!
Sesizarea trimisa la Ministerul Educatiei ne arata cat de impotenta este institutia: VA RUGAM SA VA ADRESATI COMISIEI DE ETICA DIN CADRUL UNIVERSITATII RESPECTIVE (?!)(Sic!).
Nimic fratilor? Ma mananca sa depun chemarea la bara...
Ma ajutati?
Am solicitat de 2 luni bancii sa imi modifice contractul conform legislatiei in vigoare - in scris si nr de inregistrare - NIMIC! Am notificat banca ca nu sunt de acord cu marirea unilaterala a marjii in Actul Aditional - scris+nr inregistrare. Am sesizat ANPC - scris nr. de inregistrare.
Am trimis prin fax chemarea la conciliere, INSA AM SPECIFICAT IN ACESATA CHEMARE DOAR ATI MODIFICAT FARA CONSIMTAMANTUL NOSTRU DOBANDA.

Intrebare: marti se implinesc cele 15 zile (de fapt 17), mai sunt nevoit sa ii mai chem inca o tura la impaciuire pt ca nu am respectat art. 720 indice 1, art 2
unde spune clar ca trebuia sa le trimit acte doveditoare, ce cer si pe ce legi ma bazez?

E bine de spus ca in notificarile anterioare, am anuntat banca ca marja mea este de 1,2 pp si nu 8,96 si ca nu sunt de acord cu majorarea marjei si ca ma bazez pe OUG 50/2010 si pe alte legi. Ms!
Răspuns la discuția SOS
catalin ciobanu a scris:

incercati sa va prevalati de prevederile art.277 CM si, daca in termenul legal nu se intimpla nimic, formulati plingere penala.


Ar fi prea frumos sa fie asa! Sentinta a venit de cateva luni bune. Da, a fost intocmita plangerea penala impotriva rectorului. A venit NUP. S-a facut recurs. Ibidem - NUP! De o saptamana s-a trecut la a III-a forma de atac - chemarea in judecata. Azi am asistat la o discutie care m-a dezamagit cumplit! respectivul imi spunea ca rectorul va scapa intrucat nu are intrunite mai multe aspecte pentru a intreprinde autoritatile o urmarire penala. Chiar asa sa fie?
Discuție SOS
Dragii mei avem un caz aparte, tipic romanesc:
Un cadru didactic ii este desfacut CIM-ul abuziv. Acesta castiga in instanta (recursul se judeca luna viitoare). Este un caz social aparte, pt ca a stat 8 luni fara bani, singurul care isi intretinea familia. A apelat la un executor pt executare: pe postul si functia detinute anterior si desigur banutii. Pe 28 august executorul someaza institutia si ii da 10 zile. Nimic! Pe 12 octombrie se prezinta executorul impreuna cu reclamantul la institutie si intocmeste un proces verbal in care institutia se angajeaza ca il repune inapoi in 7 zile. Simt ca nu va fi nimic! Ce credeti ca ar mai fi de facut? Chiar toate zboara in tzara asta?

Si tot nu am priceput, de ce nu depun chemarea in judecata multi dintre clienti, intrucat sunteti (avocatii) unanim de acord ca se va judeca dupa legea care este ACUM in vigoare? Nu pricep, sunt multi sado-masochisti? Daca schimba astia OUG?
Am urmat toti pasi, inclusiv concilierea conform art 720 indice 1 din Codul de Procedura Civila. Vreau in zilele urmatoare sa depun chemarea in judecata. Daca ordonanta se va modifica in defavoarea clientilor, voi fii judecat dupa OUG veche, cea care era in vigoare atunci cand am depus chemarea? Parlamentul poate impune ca sa stearga cu buretele lunile: iunie, iulie, august, sep si oct, iata 6 luni, cat a fost in vigoare OUG?
Răspuns la discuția AJUTATI-MA cu MARJA
Eu am un credit care spune scurt: dobanda este cumulul euribor + marja si este egal cu 9%. Contractul a fost semnat in 2005. Euribor era de 2,2 atunci. Marja ar fi de 6,8%. Cam mare. Ideea e ca ei mi-au marit dobanda pana la 11%. In fapt mi-au schimbat, cred, contractul pt ca nu AA nu a fost la contractul de credit. nr. XXX pe care il aveam acasa. Am cerut explicatii in scris. Mai mult in graficele de rambursare solicitate pe parcurs imi scrie clar: marja 0.
Cum ii prind? Multumesc!