avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Activitate DOBRE CRISTINA

Activitate DOBRE CRISTINA

Discuție TVA
Buna seara.

Va rog, daca se poate sa ma ajutiati cu un raspuns la urmatoarele:
Societate din Romania (platitoare TVA) asigura personal pentru efectuare lucrari de instalatii contructie imobil. Imobilul se construieste in Romania (beneficiar societate Romania), insa contractorul principal este societate din Italia. Societatea care asigura personalul va factura catre societatea din Italia, Cum ar trebui facturat ? cu TVA sau fara?
De asemenea, societatea din Italia va fi obligata sa se inregistreze in scop TVA in Romania?

Multumesc!
Răspuns la discuția Mostre
Va multumesc mult pentru raspuns! O seara frumoasa!
Discuție Mostre
Buna seara! Daca o societate ofera unei alte societati mostre gratuie pentru a fi prezentate, ce tip de contract trebuie incheiat? Mentionez ca societatea care primeste aceste mostre nu comercializeaza produsele, doar le expune in magazinul lor de prezentare.
Multumesc!
Răspuns la discuția preaviz nerespectat
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Imi sunt de mare ajutor. Acum vom vedea care va fi reactia angajatorului si in ce mod se va rezolva problema. Eu sper sa se ajunga la o intelegere amiabila. Multumesc inca o data. O seara frumoasa!
Buna ziua.

Sotul meu este angajat in cadrul unei societati comerciale, dar de curand a primit o oferta de lucru mai buna. Pentru a putea beneficia de noua oferta este nevoit sa plece de la locul de munca fara a respecta termenul de preaviz. Intrebarea mea ar fi urmatoarea: ce actiuni ar putea lua impotriva sa angajatorul tinand cont ca are functie de conducere, in acest caz preavizul fiind de 45 de zile (din cate stiu).Din cate stiu, angajatorul nu vrea sa il lase sa plece deloc, cu atat mai putin fara preaviz. Nu as vrera sa piarda aceasta oferta, insa nu stiu ce riscuri ar avea daca nu ar respecta prevederile contractuale.

Multumesc.

Răspuns la discuția TVA la incasare
Va multumesc mult pentru raspuns si pentru promptitudine! O zi frumoasa!
Discuție TVA la incasare
Daca se emite o factura in Ianuarie, insa clientul, persoana fizica, imi achita factura in februarie, in numerar. Cand se va inregistra TVA -ul ? In Ianuarie, sau in Februarie?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția C.M.R.
Va multumesc mult pentru raspuns. O zi frumoasa!
Discuție C.M.R.
Buna ziua.

Societatea la care lucrez trebuie sa livreze in Bulgaria niste produse. Am inteles ca este necesar intocmirea unui C.M.R. Se poate sa ma ajutati cu un formular ? Sau , daca se poate, unde pot gasi mai multe informatii cu privire la continut?

Multumesc mult.
Răspuns la discuția Comision
Va multumesc mult pentru informatiile oferite. O zi frumoasa!