avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate cristi.statescu

Activitate cristi.statescu

Buna seara
Am primit un PV de la CNADNR cum ca as fi circulat pe DN fara rovinieta fiind inregistrat de cam video. ok , dar eu am rovinieta ,numai ca ea a fost achizitionata cand auto era in leasing si avea alte numere de inmat., pe BF este scris si nr de indentificare sasiu. nu am stiut ca , conform cu ordinul 769 / 2010 art,9 , alin 1- trebuie sa te duci la ei cu o cerere tip pentru simbare nr inm. in baza de date a lor. Pot invoca Legea 424 / 2002 , art 1 , pt 7 " in cazul schimbarii propieatarului auto sau cedarii dreptului de folosinta , rovinietele isi mentin valabilitatea ????
Cum trebuie sa "arate" Cererea Recoventionala si ce sanse de castig am?
multumesc
:surrender::help:
buna ziua
scuzati-ma ca intervin dar am o situatie asemanatoare
cand s-a primit instintarea depoprire nu datoram nimic firmei X , si s-a instintat Finantele , dar s-a facut greseala ca la urmatoarele facturi( se cumpara paine) in decurs de 3-4 luni sa se achite cu chitanta .
s-a primit a doua instiintare de popr. insotita deo decizie a ANAF-ului in care spun ca datoram exact sumele inregistrate din reprtul comercial in aceste 3-4 luni, cu drept de contestatie in 30 zile.
Ce e de facut? , cum trebuie sa erate acea contestatie?
:help:
Multumesc.
Te rog daca poti sa ma ajuti. Se poate face contestatie catre ANAF, daca da cum ar trebuii sa arate? Termenul in care ei zic ca se poate contesta este 30 zile (20 Ian 2011), darce sanse sunt de castig in fata lor.(
(Art. 150
Executarea silită a terţului poprit
(1) Dacă terţul poprit înştiinţează organul de executare că nu datorează vreo sumă de bani debitorului urmărit, precum şi în cazul în care se invocă alte neregularităţi privind înfiinţarea popririi, instanţa judecătorească în a cărei rază teritorială se află domiciliul sau sediul terţului poprit, la cererea organului de executare ori a altei părţi interesate, pe baza probelor administrate, va pronunţa menţinerea sau desfiinţarea popririi.
(2) Judecata se face de urgenţă şi cu precădere.
(3) Pe baza hotărârii de menţinere a popririi, care constituie titlu executoriu, organul de executare poate începe executarea silită a terţului poprit, în condiţiile prezentului cod.)

Daca Firma respectiva face acea "instintare sau contestatie" si specifica ca in momentul de fata nu datoreaza nimic catre debitorul principal( e adevarat ca suma care au trimis-o a doua oara este valoarea din raportul comercial avut in perioada de la prima instintare de inf a pop.si a doua) el avand chitante emise de catre debitor , ce se intampla?
cum se mai pot recupera banii de la furnizor? , ei trebuiau sa primeasca instintarea ca au fost poprit tertul, raspunde in vrun fel?
Practic tert. pop. plateste de doua ori?
Scuza-ma ca te stresez
Daca poti ajuta-ma si cu un model de contestatie sau ce ar trebuii sa cuprinda:help::worthy:
in momentul infiintarii popririi nu exista nici-o creanta ci doar un raport comercial 9 toate facturile erau achitate). ideea e ca dupa aceea s-a luat marfa( paine ) si s-a achitat cu chitanta, iar dupa 4 luni anaf-ul a trimis iar o instintare de infiintare a popririi insotita de o decizie alor, in care erau toate sumele ( valoarea facturilor pe cele 4 luni). Fabrica de paine cred ca era in reorganizare , iar in decembrie s-a declarat falimentul.
ce e de facut in acest moment, se poate face o contestatie sau ce
astept raspuns
va rog
va multumesc
In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut acea declaratie la fisc ,cum ca nu exista nici-o creanta . Ulterior s-a reluat activitatea comerciala cu ace societate si facturile emise au fost insotite de chitante, care s-au achitat catre furnizor. La o perioada s-a primit de la fisc o adresa in care se precizeaza ca societatea datoreaza fiscului exact aceasi suma.:O
Ce e de facut in aceasta situatie???#-o:sorry: