avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate and_alx

Activitate and_alx

Buna ziua,
In anul 2010 am facut un proces verbal de receptie partiala (70%) la o casa in Focsani si am platit o suma de cca. 350 lei (reglare taxa urbanism) la primarie. Mentionez ca valoarea casei atunci era de 100.000 lei. Anul acesta fac receptia finala si la o valoare actuala de 270.000 as fi avut de plata cca.1200 lei. Gasesc chitanta din 2010 si le spun celor de la primarie sa-mi recalculeze suma de plata. Ei fac scaderea din totalul de 1200 a celor 350. Eu consider ca trebuia socotit la procent, adica la ora actuala as mai avea de platit doar 30% din suma de 1200 lei. Va rog ajutati-ma.
Va rog ajutati-ma macar cu pareri!
Buna ziua,
In anul 2007 am obtinut o autorizatie de construire(casa structura lemn P+M) intr-un municipiu resedinta de judet. Un an mai tarziu termin casa si ma mut in ea. In anul 2009 banca unde era girat terenul ma obilga sa vin cu proces verbal de receptie finala. Eu am facut unul de receptie partiala(70%). Prin 2010 apar deja la primarie cu acesta casa inscris si incep sa platesc impozit pe ea. Doresc aceasta casa sa o intabulez si pentru aceasta, primaria trebuie sa-mi un elibereze certificat de edificare a constructiei(in el se trec autorizatia si procesul verbal de receptie finala). Pentru a obtine acest proces verbal de receptie finala am inteles ca primaria ma va trimite la ISC pentru a achita taxele conform legii 10/1995. Acum nu mai stiu exact(o sa caut chitantele) ce taxe am platit in anul 2007 si 2009 la inspectoratul de stat in constructii, dar am inteles ca se platesc penalizari mari. Potrivit atr.43, al.2, lit.a din legea de mai sus eu inteleg ca diferenta de bani fata de ceea ce am achitat eu in 2007 si 2009 "se vireaza pina la data semnarii procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor", adica nu am de platit penalitati. Tot in aceasta lege, mai jos scrie totusi ca se platesc penalizari de 0.15% pe zi de intarziere. Eu inteleg ca intarzierea ar fi fost daca as fi avut proces verbal final intocmit in anul 2010(de exemplu) si as avea de plata 2019-2010(9 ani * 0.15%zi), Multumesc.
P.S. ISC a inceput sa trimita cetatenii in instanta pentru aceste sume imense(taxe + penalitati) de ordinul miilor de lei. Ar mai fi si prescrierea datoriilor dupa o periodata de 5 ani, daca nu face o instiintare(notificare) a datornicului.
Răspuns la discuția Contract colectiv OCPI
Bun de exemplu daca cerem echipament de protectie pentru cei care fac teren, oficiul poate da acest drept fara acceptul agentiei. Si daca trebuie acceptul de la agentie, atunci de ce se mai face acest ccm la nivel de oficiu si nu se face unul singur la nivel de agentie care sa cuprinda toate oficiile judetene.
Răspuns la discuția Contract colectiv OCPI
Alte sfaturi!#-o
Răspuns la discuția Contract colectiv OCPI
Bine dar ce facem ca tot ce se incaseaza la oficiu( taxe de avizare) merge la buget.
Buna ziua, reprezint un sindicat(suntem noi ca si organizatie) si necunoscand prea multe in domeniu va rog sa ma ajutati. In urma unui control al ITM, oficiul de cadastru unde lucrez a fost avertizat sa incheie contract colectiv de munca, contract ce pana in anii 2009-2010 se semna la nivel de agentie nationala de cadastru. Noi ca si oficiu la ora actuala suntem subordonati direct agentiei. Acum suntem pe autofinantare, bani ce se duc in programul national de cadastru (OUG 8/2014), salariile venind insa de la buget. Pe vechiul contract colectiv aveam posibilitatea de a beneficia de salarii de merit, o parte din banii incasati din onorarii(taxele de urgenta) plecau catre salariati, la pensionare se ofereau un numar de salarii medii, mai existau si alte beneficii finaciare de sarbatori, etc.
Problema mea este daca la ora actuala la negocieri se mai pot solicita asemenea beneficii, intrucat banuiesc ca oficiul de cadastru nu poate lua o asemenea decizie, fara a primi ok-ul de la agentie. Ce alte lucruri ma sfatuiti sa mai cer in afara de posibile beneficii materiale.
Va rog sa ma ajutati, orice sfat fiind bine venit.
Salutare, va rog ajutati-ma cu un sfat in urmatoarea problema: - In perioada 2000-2001 am desfasurat o activitate de "persoana fizica autorizata", in paralel cu slujba de la stat. In momentul cind am incheiat activitatea nu am platit decit impozitul la finante, pentru ca numai de acesta am stiut. Acum am primit la institutia la care muncesc hirtie de la "Casa de sanatate" prin care se spune sa mi se opreasca din salariu o suma de 700 ron din care 300 reprezinta datorii la bugetul de sanatate iar restul reprezinta penalitati. Din discutiile cu ceilalti colegi am inteles ca si o parte din ei au fost in aceiasi situatie, doar ca ei au primit pe parcursul anilor instiintari de palta, pe cind eu nu am primit nimic. Colegii spun ca acele hirtii nu erau primite prin posta "recomandate", asa ca stau si ma gindesc ca daca as plati doar contributia si nu si penalitatile, ce sanse as avea la o discutie cu ei sau daca as merge in instanta, pentru ca nu mi se pare corect sa trimita acele instiintari acasa fara a fi "recomadate". Sfaturi va rog!!!!! #-o#-o