avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Termen de prescriere datorii bugetare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Termen de prescriere datorii bugetare

Creanta privind taxa pe cladiri din perioada 1996 - 2000 beneficiaza de prescriptia prevazuta in art. 98 lit.a din OG nr.11/23 ian. 1996, intrucat Serviciul Executori Bugetari din Primaria Turda mi-a emis in 13.03.2008 Somatie si Titlu Executoriu pentru neplata impozitului pe aceasta perioada.
Cel mai recent răspuns: and_alx , utilizator 15:38, 28 Ianuarie 2009
OG nr.11/23 ian. 1996 abrogata prin OG 61 / 2002 si aceasta a fost abrogata prin OG 92 / 2003
In anul 2008 sunt in vigoare prevederile OG 92 / 2003 Codul de procedura fiscala cu modificarile si complatarile ulterioare.
Cu toate abrogarile si modificarile ..

Am inteles bine ? ca: "o datorie aferenta anilor 1996-2000 beneficiaza de prescriptie in anul 2008."

Daca "DA" (adica beneficiez de prescriptie) si totusi am primit Titlu Executoriu pentru suma datorata unde este neregula ?
Mentionez ca datoriia nu-mi apartine de fapt intrucat in 1994 deja vandusem casa prin contract incheiat de mana (cu martori) cumparatorul obligandu-se sa perfecteze actele in decurs de un an ,ceea ce nu a facut. In anul 2000 cumparatorul revinde casa care se intabuleaza (in sfarsit) pe al doilea cumparator de data aceasta prin proces.

Ma intreb daca vanzarea Imobilului se putea face daca nu ar fi fost impozitele platite la zi?
ani_catalina a scris:

Cu toate abrogarile si modificarile ..

Ma intreb daca vanzarea Imobilului se putea face daca nu ar fi fost impozitele platite la zi?


Corect ar fi ca vanzarea sa nu se poate face daca impozitele nu sunt achitate la zi.
pentru creanta despre care vorbesti tu , termenul de prescriptie s-a scurs din 2005 . emiterea titlului executoriu , cat si a somatiei este nelegala . consider abuziva si tardiva urmarirea silita pentru o astfel de creanta .
conform prevederilor codului fiscal actual, orice instrainare facuta fara a se fi achitat impozitele este nula de drept . Cel putin asa spune codul fiscal. in anul 1994 , cand spui ca ai instrainat tu imobilul , nu exista aceasta prevedere, insa consider ca atata timp cat nu ai inregistrat acest contract la administratia financiara , acesta nu este opozabil autoritatilor fiscale , dacat din momentul in care au luat la cunostinta . Singura ta posibilitate este sa formulezi contestatie la executra si sa contesti titlul executoriu la instanta competenta .

Alte discuții în legătură

Suspendare executare act administrativ fiscal Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua sunt in perioada unui control fiscal si astept din clipa in clipa sa mi se emita decizia de impunere prin care statul ma va obliga la o suma foarte ... (vezi toată discuția)
Somatie plata + titlu executoriu aurelconstantinescu aurelconstantinescu Dupa 13 ani de existenta cu un chiosc, timp in care am platit toate taxele care mi s-au cerut m-am trezit ca trebuie sa platesc impozit pe cladiri pentru ... (vezi toată discuția)
Creante bugetare sca baloisibaloi sca baloisibaloi In anul 2005 se efectuiaza un control de fond in urma caruia se dispune plata unor creante catre bugetul de stat. In urma acestui act de control se emite ... (vezi toată discuția)