avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate viorel 33

Activitate viorel 33

Buna dimineata.
Dupa decesul socrului sotia impreuna cu cei tre frati au deschis succesiunea dupa socrul decedat anul trecut si soacra decedata acum 17 ani. Din discutia cu notarul au ajuns la concluzia ca nu a fost dezbotuta mostenirea nici dupa parintii soacrei si nici ai socrului si pentru a avea calitatea de succesor in vederea deschiderii mostenirii dupa urma bunicilor trebuiesc depuse actele de proprietate ale acestora. Problema este ca acestea probabil exista la una dintre rude
dar nu vor sa le puna la dispozitie si nici nu vor sa mearga la notar in vederea solutionarii problemei. Va rog sa imi spuneti cum sa procedez.
Multumesc.
Scuzati intarzaierea. Nu stie daca mai exista fizic masina. Am verificat dupa polita RCA si nu apare ca fiind emisa pe acel nr. de inmatriculare din 2005 si pana astazi. Mai nou si ca respectivul beneficiar al procurii( cumparatorul) a murit. Ce pasi sunt de urmat in acest caz?
Buna dimineata.
Dupa noua lege a pensiilor ce intra in vigoare de la 01.09.2024 perioada de efectuare a stagiului militar mai este considerata perioada asimilata?
Intreb pentru ca sunt nascut in 18.09.1971 angajat din 26.08.1990 si am lucrat 8 ani cu grupa speciala, 18,7 luni(pana in prezent) cu grupa deosebita si as vrea sa stiu daca noua lege imi amana data iesirii la pensie?
Buna ziua. Acum 15 ani cumnatul meu si-a vandut masina incheind un"act" pe o foaie de hartie, propietara in acte fiind sora mea plecata din tara la vremea respewctiva. Cand s-a intors in tara nu au incheiat un act de vanzare-cumparare conform ci au incheiat o procura prin care ii da posibilitatea cumparatorului sa ii faca revizia masinii, sa plateasca eventuale amenzi inclusiv impozitul. Problema este ca au trecut 15 ani si s-a trezit ca impozitul nu a fost platit niciodata si mai nou s-a pus sechestru in lipsa pe masina. Ce este de facut in acest caz pentru a putea scapa de plata impozitului si de a radia masina de pe numele ei.
Multumesc.


Cornel Vasile a scris:

Nicio obligatie , daca nu se mentioneaza in c.i.m. incheiat cu acel angajator ...

Efectuarea a două funcții în același timp nu se consideră cumul de functii?
Buna dimineata.
Ce obligatii financiare are angajatorul fata de mine mecanic de locomotiva telecomandata, cand simultan cu aceasta functie indeplinesc si functia de manevrant vagoane in acelasi loc de munca?
Postat in alta categorie. Va rog sa stergeti acest mesaj.
Răspuns la discuția Bună ziua. Locuiesc ...
As fi putut locui eu la etajul patru. Suma ce imi revine de plata am să o plătesc fără discutie. Problema este la interpretarea după bunul plac al legii. Legea 196/2018 Nu împarte imobilul în tronsoane, etaje sau apartamente cand vine vorba de proprietatea comună. La reparația părților comune participă toți proprietarii de locuințe din acel imobil.
În alta ordine de idei se invocă urgenta reparației in masura in care de un an de zile nu locuiește nimeni in acel apartament și că să fie ridicoli până la sfârșit cei de la Primărie RECOMANDA ca pe viitor administratorul sa respecte legea.
Răspuns la discuția Bună ziua. Locuiesc ...
Buna ziua. În urma sesizării compartimentului din cadrul primăriei cu privire la cele relatate mai sus primesc raspuns prin care îi dau dreptate administratorului care conform legii a împărțit corect suma doar la locatarii de sub apartamentul ce si-a reparat acoperișul. Cumva partea comună este doar a celor 5 apartamente sau a întregului condominiu? Are dreptate primaria in contextul in care cei cinci proprietari ar putea ca exemplu să închirieze doar partea lor comună unei societăți comerciale?
Răspuns la discuția Bună ziua. Locuiesc ...
Poate s-a reparat nu zic nu desi nu am văzut. Problema este respectarea legii privind aceste reparații și mai ales criteriu de împărțire a sumei. De ce nu a împărțit suma doar la apartamentele cu sot? Conteaza ce scrie in lege?

mitabiciclista a scris:

S-a reparat acoperisul ?
Pentru ca o reparatie asa mare se vede de departe.
Acoperisul este parte comuna, se plateste reparatia de toti.Fie amiabil ,fie prin hotarare judecatoreasca ,daca are facturi care dovedesc plata facuta.Plus cheltuielile de judecata, plus dobanzi.
Nu s-a reparat acoperisul si este o facatura stiuta doar de administator si proprietarul de la ultimul etaj ?