avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate Aura_M

Activitate Aura_M

Buna,

eu sunt traducator autorizat PFA, neplatitor de TVA, si de la finante mi s-a spus ca am nevoie de registru unic de control, registru de incasari si plati. Acel registru unic de control mi s-a spus ca trebuie achizitionat de la finante, alti bani alta distractie.... nici eu sincer nu ii vad rostul.

Spor la solutionat aceasta dilema.
Răspuns la discuția traducere pentru judecatorie
Lucrez la o agentie de turism, pana acum recent nu mi s-a oferit ocazia sa fac traduceri. Stampila o am din data in care am si primit acasa autorizatia de traducator, mai exact 23 octombrie 2006, la cateva luni dupa terminarea facultatii.
Buna seara, am si eu o intrebare: detin autorizatie de traducator lb. engleza , de 4 ani, si recent am primit o citatie de la judecatoria orasului in care locuiesc, prin care mi se solicita serviciile. Va rog daca se poate sa ma indrumati, sa imi explice si mie cineva care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez. Tin sa mentionez ca nu sunt PFA.
Astept raspunsul dumneavoastra cat mai repede posibil.

Multumesc anticipat!
Aura M.
Buna , detin o autorizatie de traducator pentru limba engleza, din cate am inteles dupa ce am fost inregistrata la tribunalul judetean de care apartin si la biroul notarilor publici, pot efectuata traduceri doar pentru urmatoarele institutii: notari publici, executori judecătoreşti şi consilieri juridici , Curtea Suprema de Justiţie, Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie ,Curtea de apel.

Daca mi se ofera ocazia sa traduc si pentru alte institutii private sau de stat, trebuie sa fiu Persoana Fizica Autorizata pentru a onora cererile?
eu am avut un accident de masina in data de 27 decembrie 2006 diagnosticul fiind "traumatism complex mana dreapta cu fracturi cominutive ale carpului, metacarpienelor, falangelor, defect de parti moi, defect de tendoane flexoare si extensoare ale policelui drept, defect de tendoane flexoare deget II-III-IV mana dreapta, defect de nerv median, ulnar, defect de artera radiala si ulnara", de atunci am fost operata de cel putin 10 ori. In anul 2007 am avut 208 zile de concediu medical, diferentza de la 183 de zile fiind acordata prin INEMROM Bucuresti, iar in anul 2008 am mai beneficiat de 59 de zile. Intrebarea mea este urmatoarea, dat fiind faptul ca suntem in 2009, am nevoie de concediu medical din nou, medicul de familie poate sa elibereze acest concediu sau va trebui sa ma adresez iarasi unui cabinet de expertiza medicala?