avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul medical

eu am avut un accident de masina in data de 27 decembrie 2006 diagnosticul fiind "traumatism complex mana dreapta cu fracturi cominutive ale carpului, metacarpienelor, falangelor, defect de parti moi, defect de tendoane flexoare si extensoare ale policelui drept, defect de tendoane flexoare deget II-III-IV mana dreapta, defect de nerv median, ulnar, defect de artera radiala si ulnara", de atunci am fost operata de cel putin 10 ori. In anul 2007 am avut 208 zile de concediu medical, diferentza de la 183 de zile fiind acordata prin INEMROM Bucuresti, iar in anul 2008 am mai beneficiat de 59 de zile. Intrebarea mea este urmatoarea, dat fiind faptul ca suntem in 2009, am nevoie de concediu medical din nou, medicul de familie poate sa elibereze acest concediu sau va trebui sa ma adresez iarasi unui cabinet de expertiza medicala?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:49, 5 Februarie 2009
Medicul de familie poate sa va elibereze cartificat medical pentru bolile pentru care are competenta sa acorde CM.In acest caz nu este nevoie sa mergeti la comisie.
ART. 13
(1) Durata de acordare a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de cel mult 183 de zile in interval de un an, socotita din prima zi de imbolnavire.

(2) Incepand cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de catre medicul specialist pana la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurarilor sociale.


(3) Durata de acordare a concediului si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este mai mare in cazul unor boli speciale si se diferentiaza dupa cum urmeaza:
a) un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara si unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, denumita in continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sanatatii;
b) un an, cu drept de prelungire pana la un an si 6 luni de catre medicul expert al asigurarilor sociale, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA si neoplazii, in functie de stadiul bolii;
c) un an si 6 luni, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara operata si osteoarticulara;
d) 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pana la maximum un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru alte forme de tuberculoza extrapulmonara, cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in luna decembrie am suferit o agresiune fizica care ... p649 p649 Buna seara, In luna decembrie am suferit o agresiune fizica care s-a soldat cu o incheietura a mainii luxata si un deget deformat. Serviciul de medicina ... (vezi toată discuția)
Accident rutier- despagubire rca deiulina deiulina Buna seara, In anul 2009 parintii mei au fost implicati intr-un grav accident rutier : un cetatean cu 2 la mie alcoolemie a intrat pe contrasens frontal ... (vezi toată discuția)
Am suferit un accident casnic, o plaga la un deget cu fractura, ... dum13 dum13 Am suferit un accident casnic, o plaga la un deget cu fractura, angajat fiind. La urgențe a fost nevoie sutura, gips și mi-a eliberat certificat de concediu ... (vezi toată discuția)