avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate STEFAN ALINA

Activitate STEFAN ALINA

Răspuns la discuția vanzare imobil
Multumesc pentru raspunsuri
Mai am o intrebare : Un document de impartire a proprietatii facuta intre 2 coproprietari (mostenitori) semnata doar de ei , fara autentificare la notrar si fara martori are valoare juridica, poate fi folosita pentru a demonstra intelegerea facuta ?
Răspuns la discuția vanzare imobil
Problema mea este ca nu stiu ce a vandut doar stiu ca a vandut, la vanzare nu trebuia specificat care parte din mostenire se vinde conform CF? Trebuia sa fac un plan al partii de imobil + teren vandute? Am dreptul sa i le cer?
Discuție vanzare imobil
Buna ziua, 2 persoane au mostenit (prin certificat de mostenire) 1/2 dintr-un imobil + teren. Unul dintre ei a vandut partea sa, pentru vanzare nu trebuia sa isi dea acordul si celalat mostenitor, avand in vedere ca toata proprietatea este pe un singur top (sau CF) si nu s-a facut dezmembrarea?
Multumesc
Si da ca reusesc pot merge la un executor cu documentele?
Buna ziua, In anul 2008 am achitat un avans pentru achizitia unui teren, din diverse motive (si ale proprietarului si ale noastre) s-a renuntat la achizitia acelui teren. Prontr-o declaratie a proprietarului acesta se obliga (printr-o declaratie) sa imi restituie avansul achitat mai putin partea de comision a agentiei imobiliare, pana la o anumita data. Din nefericire proprietarul mi-a returnat jumatate din suma iar diferenta ma tot amana si acum. In declaratie acesta specifica faptul ca la vanzarea terenului ne va returna suma, ceea ce nu s-a intamplat. Mentionez ca ultima declaratie semnata a fost la data de 28.12.2009. Ce cai am pentru recuperarea banilor? Se prescrie aceasta datorie, daca telefonic am vorbit in permanenta?
Ce se intampla in cazul in care o societate care nu mai desfasoara activitate din 2011, (suspendata) cu datorii la bugetul de stat in urma unei proceduri primeste de la ANAF un proces verbal de declarare a starii de insolvabilitate in care se specifica faptul ca societatea nu detine bunuri urmaribile , se trece in evidenta separata si se intrerupe aplicarea mas. de exec.silita. Stie cineva ce urmeaza se cere insolventa firmei in instanta? Atrage raspunderea administratorului? Multumesc
Buna ziua
Un autoturism (<3.5to)in leasing a fost avariat , dauna totala. Societatea de leasing ne factureaza epava (inclusiv TVA) iar noi trebuie sa o revindem Ce inregistrari contabile efectuam in acest caz. Poate fi vanduta sub pretul de achizitie?
Multumesc
Buna ziua
O societate trece la impozit micro cf.legislatiei incepand cu 01.02.2013. Intrebarea mea este Daca societatea in luna aprilie isi schimba codul caen in 7022, este obligata sa ramana la impozit micro tot anul 2013 sau poate trece la impozit profit din nou in cursul anului?
Din legislatie reiese ca societatiile care desfasoara activitate de consultanta nu pot trece la impozit micro.
multumesc
Buna ziua, o persoana juridica a cumparat o cladire in 2008 la care a efectuat lucrari de modernizare(valoarea lucrarilor depaseste 25% din valoare de achizitie a cladirii). Intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez sau sa incadrez Pv de finalizare a lucrarii astfel incat sa nu trebuiasca sa o declar la Primarie pentru taxe locale?
Din cate am inteles ar fi o posibilitatea ca la receptia finala daca investitiile au efectuate fara autorizatie de constructie atunci pot fi inregistrate direct pe cheltuiala. Pareri va rog.
Multumesc
Buna ziua
In contul 2131 am utilaje in valoare de 30.000 lei amortizate integral, astfel in contul 2813 am amortizare 30.000 lei, raman aceste conturi cu sold sau trebuie sa efectuez inregistrarea 2813 = 2131, Utilajele sunt functionale si se lucreaza cu ele in continuare.
Multumesc