avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate MobilierCafenele

Activitate MobilierCafenele

Deoarece blogurile sunt noul "trend" privind informatia pe internet, as dori sa va intreb care sunt, in opinia dvs, cele mai interesante bloguri pe care le-ati citit in 2009? Ce va asteptati sa gasiti pe aceste bloguri in 2010?
Fiind implicate firme mari, veti avea nevoie de un avocat foarte bun pe profil..
Sunt sigura ca aici veti gasi ceea ce cautati.
Va doresc un An Nou plin de impliniri!
Răspuns la discuția vatamare corporala
test cu poligraful....?
referitor la suma ceruta ca dauna pentru vatamare corporala, ar trebui sa se sfatuiasca cu avocatul..
In mod normal daca nu apare numele firmei sau numele unui angajat din compania respectiva, nu au ce sa faca. IP-ul nu-l pot afla decat daca apeleaza la adminul site-ului Timis Online, care are toate IP-urile si mail-urile celor care au comentat. Si din cate stiu eu, acest lucru reprezinta o violare a datelor cu caracter personal (banuiesc ca nu v-ati dat acordul ca aceste date sa fie transmise).
Eu cred doar ca e un motiv ca sa va faca sa renuntati la postul respectiv....
Cel mai bine ar fi sa discutati cu cineva de la fortele de munca si ei va pot sfatui ce puteti face intr-o asemenea situatie (daca este ceva de facut). Va doresc succes si Sarbatori Fericite!
As dori sa va intreb ceva care nu e legat de subiect (desi si familia asteapta de 20 de ani despagubiri). Imi puteti spune unde se construieste acel hotel? Multumesc
Cei care doresc sa vada sursele de finantare pe octombrie 2009 pot sa descarce fisierul aici: [ link extern ]
Răspuns la discuția Cine, ce mai construieste?
Asa este...mall-urile nu ne ajuta sa iesim din criza, dar sa nu uitam ca e plin de santiere rezidentiale care se construiesc in continuare, de pensiuni si hoteluri in turism, de drumuri care se refac sau se construiesc...
Si atunci intrebarea ramane: unde se simte criza? in constructii?

Parerea mea, proprie si personala, este ca doar in forta de munca se resimte si asta nu datorita lipsei de cereri de proiecte sau servicii, ci de faptul ca unele firme prefera sa anticipeze un eventual esec, reducand din cheltuieli prin concedieri masive. Poate gresesc...
Răspuns la discuția Bon fiscal nestampilat
katica a scris:

Indiferent de valoarea bonului fiscal dupa cum s-a precizat mai sus acestea nu sunt documente justificative pentru inregistrarea cheltuielilor in contabilitate, in ghidul practic ANAF din iunie 2009 se da solutia rezolvarii acestei probleme si anume:

2. (1) Bonurile fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale în baza Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,republicată, cu modificările si completările ulterioare, sunt documente care atestă efectuarea plătii si se anexează la Registrul de casă.
(2) Înregistrarea în contabilitate a bunurilor achizitionate sau a
serviciilor prestate, achitate cu numerar sau card bancar, pe bază de bon fiscal, se poate efectua în următoarele conditii:
(i) entitatea solicită furnizorului factura aferentă bunurilor livrate sau
serviciilor prestate, având ca anexă bonul fiscal emis de aparatul de marcat electronic fiscal;
sau
ii) entitatea justifică cheltuielile efectuate fie prin documente care atestă
intrarea în gestiune a bunurilor achizitionate, fie cu alte documente cum sunt:
ordin de deplasare, decont de cheltuieli, la care se anexează bonul fiscal,documentele respective fiind aprobate de persoana care autorizează efectuarea acestor cheltuieli. În cazul utilizării decontului de cheltuieli,documentul utilizat este „Decont de cheltuieli – cod 14-5-5” aprobat prin Ordinul ministrului economiei si finanÑelor nr 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, care va fi adaptat în mod corespunzător pentru decontări interne


Va multumesc!
Răspuns la discuția Bon fiscal nestampilat
raspunsul e valabil si pentru deconturi de deplasare?
trebuie sa cer pentru 15 lei factura sa o atasez la ordinul de deplasare pentru decontare?