avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

problema vatamare corporala
martorii partii civile(vatamate) din proces nu au fost de fata dar au declarat asa cum a vrut vatamatul
cum pot gasi solutii sa i demasc
ai mei care declara adevarul nu s credibili
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 09:43, 29 Decembrie 2009
Singura solutie este sa aduceti martori cu credibilitate care sa sustina afirmatiile dvs sau persoane care sa certifice ca martorii partii adverse nu se aflau de fata la incident( sa le distrugeti astfel credibilitatea)B-)
Pentru a reiesi marturia mincinoasa a martorilor partii vatamate, este necesar ca dvs. sa veniti cu probe temeinice , care sa combata cele declarate de ei. In acest fel ei vor putee fi trasi la raspundere penal , dar mai ales , adevarul poate iesi la iveala, astfel incat cei vinovati sa poate fi pedepsiti. Ar fi necesar sa existe si alte dovezi in afara probei cu martori , cum ar fi de exemplu un certificat medico-legal .
test cu poligraful....?
Testul cu poligraful doar in cazul in care martorii accepta, ei nu pot fi obligati , iar acest mijloc de proba nu se regaseste printre mijloacele de proba prevazute de lege insa, ar putea fi eventual acceptata. Aceasta proba insa , necoroborata si cu altele cu care, impreuna, sa contribuie la aflarea adevarului , nu poate avea valoare probatorie .
Pentru a-i"demasca" pe cei care au dat declaratii mincinoase,in calitate de martori,dupa cum afirmati,trebuie sa puteti face dovada acestei situatii cu probatorii care sa combata cele afirmate de acestia si apoi puteti sa formulati plangere penala pentru infractiunea de marturie mincinoasa,conf.art.260 c.pen.
Testul cu poligraful poate fi facut cu numai cu consimtamantul celor reclamati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Am fost sanctiunat cu avertisment de catre politie, pentru savarsirea infractiunii de proferare de injurii si savarsirea de acte de violenta ... (vezi toată discuția)
Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
Articolul 260 dolar dolar am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)