Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Vedeti dv legiuitorul in inteleapta lui misiune,periodic modifica si completeaza anumite dispozitii generale,fara insa a actualiza toate normele
ISU opereaza pe lege speciala care prevede fara exceptii sau derogari ca subsolurile tehinece din imobileled e locuit in comun care in proiectul initial nu sunt prevazute cu spatii delimitate,
compartimentate intra sub incidenta legii speciale,respectiv pe langa utilizarea curenta de subsol tehnic detine si utilizarea in cazuri speciale
Cu parere de rau pentru dv trebuie sa va comunic o veste trista
Atat timp cat in proiectul tehnic al constructiei nu sunt prevazute spatii delimitate cu utilizare de boxe,orice fel de interventie pentru modificare la subsolul tehnic condominiu reprezinta incalcarea dispozitiilor in vigoare
Nu este vorba nici de abuz in functie,nici de nedreptate sau discriminare si nu aveti temei legal pentru pretentia de a utiliza cota parte din subsolul tehnic condominiu pentru executare de delimitarea pentru depozitare bunuri personale
Trebuie sa cunoasteti ca ISU in cazuri de subsoluri tehnice imobile de locuit in comun in care locatarii in perioada de exploatare a condominiului au intervenit neautorizat si au realizat boxe,aplica sanctiuni pecuniare substantiale concomitent cu obligatia dezafectarii modificarilor si readucerea spatiului la forma anterioara interventii lor
ISU aplica amenzi usturatoare in cazul in care se constata in subsolurile tehnice imobile d elocuit in comun depozitate bunuri cu risc la incendiu =anvelope,etc
Atat presedintele cat si administratorul de imobil ar trebui fie in litera legii sa dispuna dezafectarea tuturor delimitarilor si evacuarea bunurilor din subsolul tehnic sau ca sa multumeasca locatarii sa permita neconditionat utilizarea partii comune subsol tehnic cu riscurile aferente
Opacizarea CNP-ului sau a unei parti din el duce la invalidarea acelei copii. Nu mai are nicio valoare.
Legatura intre actul de proprietate si CI este dat tocmai de acest CNP intreg, nu partial.
Daca se cer ambele copii, se cer ca sa se vada ca este una si aceeasi persoana.
In toate bazele de date care contin persoane identificarea de prim ordin se face dupa CNP, asa incat acesta este important sa fie intreg, nu fragmentat.
Daca mergeti la banca sa va faceti un cont si vi se cere copie dupa CI, iar dv. opacizati ultimele 6 cifre, va trimite acasa, cu tot cu dosar.
Intr-adevar, textul legii spune sa se prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil.
Daca va este atat de frica de eventuale incalcari ale legii de catre presedinte, notati pe o hartie toate datele solcitate si o predati conducerii. Am avut si eu astfel de situatii si am rugat sa-mi noteze doar datele ce trebuie completate in cartea de imobil.
L.C.