avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate chance1

Activitate chance1

Răspuns la discuția CASS persoana fără venituri
Mulțumesc!

george-neagu a scris:

Veți fi asigurat timp de un an din luna în care ați depus declaratia unica.

Dacă fac un contract cu ANAF pentru a plăti CASS ca persoană fără venit, începând de pe 01.11.2023, acest contract este pentru un an calendaristic sau până în luna mai 2024?
M am mutat de curând Intr o nouă locație. Este corect ca administratorul unui bloc să introducă pe lângă cheltuielile uzuale ( femeie serviciu, ape, lumină scară, salariu administrator etc) și o rubrică numită "Impozite, contribuții sociale la Bugetul de stat al Asociației de proprietari "? , unde taxează fiecare apartament cu 11,95 lei. Nu știu dacă administratorul este o firmă sau doar o persoană fizică autorizată, dar n am mai văzut la nicio asociație așa ceva.
Vă mulțumesc!
Bună ziua! Anul trecut pe 7 iunie 2022 am încheiat un contract pentru plata cass ca persoană fără venituri, fiind ajutată cu banii de fiul meu. Am platit suma de 1530 până în mai 2023. Din păcate, nu prea am beneficiat de acest contract, pentru că atunci când aveam o problemă scoteam bani din buzunar a să o pot rezolva mai rapid, gen analize medicale, ecografie... Întrebarea mea este dacă trebuie cumva să reziliez această declarație unică, pentru că nu doresc să mai beneficiez de CASS în continuare . Nu vreau că anul viitor să fiu somată de ANAF să mi plătesc contribuțiile la sănătate. Vreau să înceteze contractul de plata cass.
Bună seara! Sunt o persoană fără job. Nepotul meu mă roagă sa semnez clauza de împuternicire pentru un depozit bancar, ca să pot face operațiuni în numele lui, el fiind plecat destul de des în deplasări de serviciu în străinătate. Întrebarea mea este : dacă devin împuternicit nu o sa am probleme cu fiscul, având în vedere că sunt persoana fără venituri. Vă rog să mă lămuriți! Nu vreau să am probleme cu fiscul, sa ma pună să plătesc cine știe ce impozite pe dobânda la depozitul nepotului meu. Menționez ca depozitul va fi în euro. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Obligativitate plata CASS
Buna ziua! Chiar asta am facut, dar n am rezolvat nimic , pentru ca erau zeci de persoane cu aceeași problema. Mulțumesc pentru raspuns!

george-neagu a scris:

Ati avut dumneavoastra ceva venit din moment ce apareti acolo la ei. Daca chiar credeti ca nu ati avut, mergeti la inspectorul de la finante si cereti lamuriri.

Răspuns la discuția Obligativitate plata CASS
Buna ziua! N am spus corect. Nu am avut activitati independente, am avut grijă de o nepoată, fara salariu, doar întreținere. Este corect sa ma oblige sa platesc ceva de care n am beneficiat in acel an. Stiind că nu sunt asigurată , cand am avut nevoie de medic am platit. Pot contesta?

chance1 a scris:

Buna ziua!

george-neagu a scris:

Toata lumea plateste cass pentru acele venituri din activități independente chiar daca nu a mers la doctor. Poate candva veti avea nevoie sa chemati salvarea, ce ziceti? Contributia la sanatate nu o platiti strict pentru dumneavaostra. E ca la pensie.



Buna seara! Sunt o persoană fără venituri de la sfârșitul anului 2014. Azi am primit de la ANAF o decizie de impunere Cass pe anul 2015 in valoare de 358 lei. Nu mi se pare corect să plătesc niste servicii de care nu am beneficiat. Sunt trecute 6 luni cu venituri din activități independente. Pot face ceva? Contestatie....Pentru anii 2016, 2017, 2018 se aplica aceeasi lege de obligativitate de plată CASS? Sper că nu.....Oricum, nu mi se pare corect să mă oblige să fac ceva impotriva voinței mele. Nu e normal! Nu vreau să mă asigur! E efectiv treaba mea daca vreau servicii medicale de la stat sau nu! Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția C.A.S.
Multumesc! Este vreo problema legala daca imi platesc CAS , dar nu platesc CASS?