avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Utzu

Activitate Utzu

Răspuns la discuția admitere inm 2010
ioandy a scris:

trebuia sa fie o bataie de joc pana la final...


cat adevar!!!
ce se intampla daca debitorul nu a depus in termen contestatia.. se intra in procedura generala sau simplificata. daca este solvabil.. poate face intampinare prin care sa evite intrarea in faliment?
Răspuns la discuția Managerul este functionar public?
Utzu a scris:

Oricat de ciudat suna.. intrebarea mea a plecat tocmai de la acest act normativ.. care are in vedere unitatile din subordinea m culturii iar nu din cea a MTS cum sunt casele de cultura studenteasca.. tot pe contencios voi merge.. contactele de mngmnt MTS cica merg pe HG 1721?2008 si HG 527 / 2009..
orisicat.. recunoscand ca sunt in aer pe acest subiect.. va multumesc pentru raspuns! :)
managerul unei case de cultura a studentilor, incadrat prin contract de management este functionar public, in sensul legii 188? revocarea sa abuziva din functie se ataca la contencios sau la trib muncii?
Multumesc pt raspunsuri
Răspuns la discuția LEGEA "FALIMENTULUI PERSONAL"
rog sa-mi impartasiti si mie nr acestei directive despre care face vb dl Piperea, sau un link catre textul integral al acesteia. Multumesc!
Răspuns la discuția accident mortal daune
Marturisesc cu (cea mai mare) rusine, ca am facut confuzie intre raspunderea civila si cea penala!:stunned: Voi incerca sa ma abtin de la alte comentarii in urm perioada de penitenta!
Ma inclin in fata acestui raspuns bine argumentat (inclusiv stiintific). Insa asa cum recunoasteti cel putin o sansa de reusita pt aceasta actiune, va rog sa recunoasteti (fara argumente stiintifice) si (cel putin) o sansa ca ea sa fie respinsa.. cu atat mai mult cu cat eu am trait-o pe cea din urma. Sunt sigur ca argumente doctrinare pot fi gasite in favoarea ambelor solutii.. :)
in ultima instanta consultati art250 C.pen
Răspuns la discuția accident mortal daune

cioan a scris:

Pietonii...poarta intreaga raspundere a accidentarii lor..


Pietonii poarta raspunderea accidentarii lor atat timp cat nu se retine culpa soferului. Altfel, as putea da si eu curs impulsului pe care il resimt atunci cand imi sar in fata pietoni fara a exista trecere... si anume sa-i izbesc putin sa-i invat ce inseamna semafor si zebra. Nu m-ar deranja sa si omor vreo 3-4 neatenti atat timp cat ma pot indrepta asupra mostenirii ca si persoana prejudiciata ca sa-mi repar masina!
subscriu parerii ca acest proces nu poate fi castigat din lipsa de probe. Actul simulat (donatia) intre parti nu poate fi dovedit decat printr-un alt contrainscris. Imposibilitatea morala a preconstituirii in astfel de cazuri, mie mi-a fost respinsa.