Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Daca persoana este debitor in cadrul unui contract de credit incheiat cu o banca comerciala si inregistreaza plati restante, banca este indreptatita sa-i retina, in cuantumul datoriei restante (penalitati de intarziere, dobanzi restante, rate de credit restante) cota legala, respectiv nu mai mult de o treime din venitul net lunar (nu din avansul debitorului). Aceste retineri sunt legale. Daca debitorul nu are restante la credit, dar are in contract prevazut la modalitati de plata, ca suma datorata sa fie retinuta din contul curent, atunci, la scadenta banca ii va opri valoarea ratei si a dobanzii.
Asadar, banca "nu face ce vrea" asa cum v-a raspuns dna de mai sus, ci procedeaza in mod legal, pentru recuperarea creantei sale. :pleasantry:
Buna ziua,
am facut un imprumut de la o banca in 2007 pe 5 ani.Anul acesta am facut un credit de refinantare pentru imprumutul anterior in care mi s-a intocmit un act aditional cu comision de administrare.Este legal acest comision? Daca nu ,ce ar trebui sa fac ,cui ar trebui sa ma adresez? (am inteles ca este un abuz din partea bancilor si ar fi ilegal) .
Va multumesc!