avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate me_al_an

Activitate me_al_an

da, am trimis notificarea prin posta cu confirmare de primire. insa, in fata instantei, debitorul nu-si recunoaste semnatura #-o deci presupun ca instanta a considerat ca daca debitorul zice ca nu el a semnat eu nu am indeplinit cerintele art 1393 cod civil
cum este posibil ca instanta sa respinga o actiune pe motivul lipsei calitatii procesuale active in conditiile in care cererea a fost formulata de cesionarul unei creante, cesionar care a indeplinit toate formele de publicitate a cesiunii cerute de lege? sau pentru unele instante exista legi proprii privind cesiunea de creanta?
Răspuns la discuția minor in afara tarii
Nu
Răspuns la discuția ignorarea sentintei
In principiu opozitia/contestatia se face in scris la instanta de executare.

Puteti merge cu sentinta la un executor judecatoresc care va face toate demersurile necesare.
Sau, in cel mai rau caz, sa solicitati instantei care a emis sentinta sa oblige primarul sa va retorcedeze ceea ce ati castigat prin proces.
Răspuns la discuția Datorie catre furnizor materiale
in primul rand ar trebui sa va calmati:D

ulterior, ar trebui sa incercati sa vorbiti si sa va intelegeti cu creditorul dvs. si sa va astepte pana in august sausa accepte o plata esalonata.
daca totusi acesta nu accepta, s-ar putea adresa unui executor judecatoresc si sa ceara executarea silita a biletului. in acest caz...vor fi poprite toate bancile si conturile pe care le aveti (societate sau persoana fizica, depinde cine a emis biletul si daca a fost avalizat), si mai mult daca aveti bunuri mobile sau imobile pe numele societattii sau al dvs. acestea pot fi scoase la licitatie daca nu achitati. totusi....daca nu aveti conturi si bani in conturi, bunuri pe numele dvs....in cel mai rau caz o sa va propreasca salariul pt ca sa-si achite debitul.

si inca un sfat sincer: nu mai predati bilete la ordin in alb :D
Răspuns la discuția Cazier fiscal & contract contabil
cazierul fiscal trebuie sa il cereti de la Adiministratia Fnantelor Publice...de obicei se eliberareaza pe loc dupa achitarea taxei.

pentru cotabil aveti doua posibilitati: ori ii incheiati un contract individual de munca si aveti contabl angajat, ori daca acel contabil are posibilitatea puteti incheia un contract de prestari servicii intre firma dvs si cea a contabilului. oricum contabilul este raspunzator pentru actele contabile intocmite, dar dvs in cazul in care veti fi administrator in fima va trebui oricum sa va puneti semnatura pe niste acte intocmite de contabil :D
Răspuns la discuția indiviziune vecini
in cartea funciara de care vorbiti sunteti singurul proprietar? sau mai apar si altii cu cote parti?
intabularea pe care ati facut-o, ati facut-o asupra cotei parte din teren care v-a revenit prin contractul de vanzare-cumparare si atunci, probabil, vi s-a atribuit acel numar cadastral provizoriu.
pentru a iesi din indiviziune aveti cele doua posibilitati pe care le-ati spus si dvs., ori va chemati coproprietarii la notar sa incheiati actul de iesire din indiviziune (de preferat), ori mergeti in instanta si cereti acesteia ca prin sentinta pe care o da sa dispuna iesire din indiviziune.
eu as pune niste spete legate de contractul individual de munca (pot fi gasite o gramada), spete pe care le poti solutiona si asa faci legatura cu partea teoretica