avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Activitate carsim4

Activitate carsim4

Răspuns la discuția Plata salariului
In data de 30.11 veti primi avansul cuvenit pentru luna in curs, iar in data de 14 luna viitoare restul de plata pentru luna noiembrie. In data de 14.11 s-a achitat restul de plata aferent lunii octombrie.
Răspuns la discuția Revisal - data sfarsit suspendare
Multumesc.
In cazul in care o salariata solicita concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2ani (nascut 15.08.2013), din data de 01.11.2013, in revisal data de inceput a suspendarii va fi 01.11.2013 iar data sfarsit suspendare va fi 15 august 2015)? Termenul de transmitere este de 20 zile lucratoare de la data de inceput a suspendarii?
Multumesc.
Răspuns la discuția Decizie pensionare
Multumesc frumos pt raspuns.
Buna ziua,
O salariata indeplineste conditiile de pensionare pentru limita de varsta in data de 12.11.2013. Din punct de vedere al angajatorului:
1. se emite o decizie in care i se aduce la cunostinta acest lucru.
2. se opereaza in Revisal incetarea CIM cu data de 12.11.2013 (data depunerii dosarului de pensionare la Casa de Pensii).
3. in dorinta de a o pastra in continuare in firma, ii incheiem un nou CIM cu data de 13.11.2013.
Va rog sa imi spuneti daca este corect sa procedam asa, sau trebuie sa asteptam sa ne aduca decizia de pensionare emisa de Casa de Pensii si pe urma sa facem operatiunile descrise mai sus.
Multumesc
Sora mea locuieste in Italia de multi ani (este angajata cu contract de munca si plateste asig sociale in Italia) dar are in Romania un apartament dat in chirie si inregistrat la Finante (pentru care plateste impozit pe venituri din cedarea folosintei bunurilor). Trebuie sa plateasca si contributia la sanatate avand in vedere faptul ca nu beneficiaza de servicii de sanatate in tara?
Intreb acest lucru deoarece a primit prin posta o Instiintare de la Casa de Asigurari de Sanatate sa se prezinte in termen de 15 zile cu deciziile de impunere anuale emise de organele fiscale.
As dori niste pareri daca se poate. Multumesc.
Răspuns la discuția inregistrare mijloc fix
Trebuie sa verificati durata normala de functionare a ciocanului si apoi sa stabiliti in cat timp il amortizati. 12 luni este cam putin, mai degraba intre 2-4 ani amortizare.
Răspuns la discuția Stat de plata dividende
Eu am facut un singur stat (pt. ca se acorda in aceeasi luna) in care am inserat o coloana in care am trecut data acordarii. Plata dividendelor se justifica cu documentele de plata (ordin de plata, dispozitie de plata).
Răspuns la discuția impozit cladiri
Multumesc.
Răspuns la discuția impozit cladiri
Dar eu persoana juridica am obligatia de a plati impozit pe cladiri pentru spatiul inchiriat (de la Primarie) si in care imi desfasor activitatea? Conf. art. 249 (3) Cod Fiscal ... da.
Daca in contractul de inchiriere nu este stipulat faptul ca trebuie sa platesc acest impozit si mi s-a comunicat dupa trecerea a 7 luni de la semnarea contractului ca acesta mi se va impune retroactiv (cu majorari, etc...), mai pot sa fac ceva?
Nu trebuia sa fiu instiintata cu privire la acest aspect?