avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate andaanton

Activitate andaanton

Răspuns la discuția Sotul ca si coasigurat
Buna ziua,

Nu mai este stipulata in Ordinul 617/2007 necesitatea prezentarii documentelor urmatoare:
- adeverinta de la Primarie ca sotia nu primeste ajutor social, Legea 416
-adeverinta de la Finante/Primarie cu venit impozabil = 0
Art. 20 d)sotul, sotia si parintii aflati în întretinerea unei persoane asigurate, cu act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are în întretinere persoana respectiva;
Ordinul 754/2008 modifica intreg art. 20 din punctul d) fiind elimitata necesitatea prezentarii "documentelor eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile"
d)pentru sotul, sotia si parintii aflati în întretinerea unei persoane asigurate: act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are în întretinere persoana respectiva;

O zi buna


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:
In ultimele 2 luni ale anului 2008 au existat concedii de maternitate, avand in final de recuperat pe baza acestora suma de 2.500 ron.
Problema este ca in declaratia lunii decembrie 2008 nu a fost trecuta la rubrica K. (Total sume de recuperat de la FNUASS pentru concedii si indemnizatii din luna/lunile anterioare pentru care nu s-a depus cerere de recuperare) suma de recuperat rezultata din luna noiembrie 2008.
Aceeasi problema exista si in lunile anului 2009, intrucat nu a fost completat punctul K cu sumele de recuperat (din lunile noiembrie si decembrie 2008) si cunoscand faptul ca exista o suma semnificativa de recuperat de la FNUASS - pentru care nu (pentru care nu a fost depus dosar de recuperare), nu au fost platite contributiile de concedii si indemnizatii pentru perioada ian - martie 2009.
Este cu adevarat o problema? Este obligatorie completarea acelui camp (K)? nu exista posibilitatea ca, Casa de Sanatate sa tina evidenta sumelor de recuperat de la FNUASS pe baza declaratiilor din fiecare luna?

Multumesc anticipat pentru raspuns,