avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate Tdorneanu

Activitate Tdorneanu

Salutare,

Am o firma nou intemiata - tip srld si as vrea sa tin eu contabilitatea pana ce incep activitatea cu ea (ca sa mai scad din cheltuieli). Aveti idee ce declaratii trebuie sa depun si unde ?
Buna ziua,

Am o cafenea care serveste bauturi, cafele si snacks-uri si vreau sa aduc din afara cafenelei mancare (prajituri, chisuri, salate) care sa o servesc in cafenea. De asemenea vreau sa aduc sandvich-uri care sa le tin in frigider si sa le servesc la clienti. Imi puteti spune ce CAEN-uri ar fi corespunzatoare acestei activitati ?

Multumesc pentru raspuns.
Am pus intrebarea la ONRC si mi-au spus ca nu stiu sa-mi raspunda. Ca se pricep doar la ce tine de completarea formularelor....
Dar o sa mai incerc :)
Buna ziua,

Am o intrebare.
Vreau sa deschid o firma pentru a face o cafenea si ma intreb daca o pot deschide ca SRL-D.
Nu am avut nici o firma in romania si am sub 35 de ani dar din 2009-2011 am deschis un autoentreprenoriat in franta pe care nu l-am folosit (capital 0 in cei 2 ani).
Nu stiu daca acest autoantreprenoriat este considerat firma (cred ca e echivalentul la pfa la noi, nu sunt sigur) si daca conteaza faptul ca a avut capital 0.

Ma puteti ajuta cu un raspuns?
Va multumesc.

Vreau sa deschid o asociatie culturala care sa promoveze arta prin ateliere de teatru, muzica etc. Vreau sa stiu daca prin asociatia culturala pot deschide si o cafenea ? Sau trebuie deschisa o firma separata ?
Buna ziua,

Locuiesc intr-o garsoniera si vreau sa imi deschid si firma cu sediul in acea garsoniera. Imi puteti spune daca e permis acest lucru ?
Buna ziua,

M-ar interesa sa gasesc o persoana care sa imi dea sfaturi cu privire la dezvoltarea afacerii mele ca si exportator de produse industriale. M-ar interesa sa import din UE si din afara UE si sa export catre Orientul Mijlociu.
M-ar interesa care ar fi procedura pentru ca societatea mea sa poata face exporturi in afara UE.
As prefera o discutie face-to-face cu cineva care vorbeste si limba engleza.

Ma puteti contacta prin PM
Multumesc pentru raspunsuri.Situatia e mai complicata.
Parintii mei sunt divortati, dar au continuat sa locuiasca in aceeasi casa. Dupa moartea mamei mele, actul de propietate al casei a fost luat de tatal meu, care acum se pare ca nu vrea sa colaboreze corect si sustine ca noi(adica eu si fratele meu) nu trebuie sa facem actele de succesiune.
Mentionez ca fratele meu este plecat din tara si doreste sa ma ocup eu de procesul succesiunii si pentru partea lui.
Cum ar trebui sa procedez?
Buna ziua,

Mi-a murit mama acum 5 luni. Tatal meu a ramas in casa locuita de mama. Suntem doi la parinti: eu si cu fratele meu. Pe actul de proprietate al casei, este trecuta mama si tata. Ce procedura trebuie urmata pentru a fi declarati mostenitori ?
Valoarea casei se va imparti in 3 egale, pentru tata, mine si fratele meu ?

Buna ziua,

Reinvii putin thread-ul. Din punct de vedere a statului roman, exista niste impozite in plus daca devin firma platitoare de TVA ?