avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Activitate DoruD

Activitate DoruD

Mi-a pus ANAF-ul poprire de 600 RON pe contul din bancă plus 38 dobândă plus 25 RON comision de poprire. Mă gândesc că dacă nu mă duc peste ei ăștia o să mi ceară și daune morale probabil sau cine știe ce mai inventează ca sa-si faca ei bani pentru salariile si pensiile nesimtite. Bănuiesc că cei 600 RON sunt compuși din 300Roni ajutor de la stat pe care mi i au dat în primăvară plus 300 Roni pe care mi i-au dat în septembrie drept ajutor de la stat pentru că am pensia mică. Probabil că ulterior au constatat că am un depozit bancar și că am din ce trăi . Dar oare nu trebuia ca ei să verifice înainte de a-mi băga acei bani dacă am depozit bancar? Sau altfel pusa problema: mai exista vreun pensionar in Romania care n-are un ban de inmormantare?
Vă rog spuneți-mi dacă există un temei legal pentru că ANAF să facă așa ceva având în vedere că eu n -am cerut acel ajutor, statul mi l -a dat și acum il ia înapoi cu dobândă și comision de poprire. Si ce as putea sa fac ca sa recuperez macar dobanda si comisionul? Unde pot gasi actul normativ prin care s-a acordat acel ajutor ca sa vad ce prevede?
Nu. N-am nici autorizatie de constructie ca i-a fost lene primarului sa mi-o dea . .. ca sa asteptam sa se faca cadastru gratuit in toata comuna. Cadastrul s-a facut dar acolo apare vechea constructie ( o bucatarie de vara). Deci casa asta noua nu are nici-un act.
Nici nu stiu bine ce mai e si intabularea asta. Se face doar la cladiri sau si la terenuri? Unde se face? La primarie? Se poate face daca nu e prinsa casa in Cadastru?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Imobilul constructie este intabulat pe numele dvs?

Am facut o casa la tara pe terenul mostenit de la parinti.
Din pacate acest teren ca si toate bunurile mostenite sunt in coproprietate cu fratele meu.
Cand am facut casa, nu am stiut ca terenul de sub casa trebuie sa fie doar al meu. Si chiar daca as fi stiut, atunci nu credeam ca vor fi neintelegeri deoarece el n-a fost casatorit si nu are copii (eu am copii). Acum situatia s-a schimbat radical deoarece vreau sa ma retrag acolo cu prietena mea (sunt divortat) dar el nu e de acord sa vin cu ea. Ce s-ar mai putea face? Voi incerca o separare pe cale amiabila. Daca nu e de acord, se poate face separarea in instanta? De renuntat nu pot renunta deoarece am investit miliarde acolo (casa , garduri, livada, scule), el avand o pensie foarte mica. Casa am facut-o in regie proprie (nu am facturi pentru manopera si nici pentru toate materialele dar el nu are nici-o factura pe numele lui).

Deci exista aceasta solutie cu testamentul (ca s-a vehiculat ideea ca nu exista solutie).
Bine, probabil cu rezerva stiuta ca si testamentele pot fi atacate.

Romascanu a scris:
Dacă vreți, puteți să faceți un testament prin care să lăsați copiilor dvs. nuda proprietate și soției dvs. uzufructul viager. Acest uzufruct, după cum îi sună și numele -"viager"- se va stinge la moartea titularului dreptului de uzufruct. Stingându-se prin moarte, nu va fi moștenit de copiii ei. La moartea ei, copiii dvs. vor deveni proprietari deplini asupra bunului pe care dvs. I-ați lăsat soției in uzufruct. Dacă ea moare prima, atunci testamentul dvs. devine caduc.


romascanu a scris:

Căci numai copiii defunctului sunt moștenitori, nu și copiii altei persoane (cum ar fi copiii viitoarei soții a utilizatorului, fie ea luată cu sau fără ...act la primărie).



Sotia luata fara act la primarie (fara certificat de casatorie) ( adica in concubinaj) are aceleasi drepturi ca sotia luata cu act?
Sau ce voiati sa spuneti cu "luata cu sau fara act la primarie"?
Acele intelegeri scrise incheiate in momentul casatoriei cum ca niciunul din soti nu are pretentii sa-l mosteneasca pe celalalt sunt respectate? Pot fi atacate? Unde se incheie, la notar?
Si , daca se incheie asa ceva, noua sotie trebuie sa paraseasca locuinta cand mor eu? (daca imi supravietuieste). Parca era ceva cu uzufruct viager dar nu stiu la ce se referea.

raluk0207 a scris:

Nu aveti solutii.
Sotia dvs este mostenitor legal si rezervatar. Oricum va va mosteni, daca dvs decedati primul.
Iar la decesul sotiei, aceasta va fi mostenita de copiii ei.

Am copii din casatoria anterioara.

Ionut.ion a scris:

La impartirea bunurilor ce raman in urma dvs. participa doar rudele dvs., nu si ai sotiei, plus sotia in viata.
Pe aceasta, pe sotie, o mostenesc rudele dumneaei...
Dvs. aveti copii din alta casatorie sau cu aceasta viitoare sotie?


Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de la tara pe parcursul vietii ei? Mai am si jumatate de apartament(n-am facut partaj), asta ce regim are?
Răspuns la discuția Reclamatie site.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Reclamatie site.
Da, imi trimite emailuri ca sa-si faca reclama, butonul de Unsubscribe nu functioneaza, am dat Reply la mailul lor dar yahoo zice nu se poate trimite emailul. E din afara Romaniei, tot la ANSPDCP trebuie reclamat?

Cristina Filimon a scris:

Vă transmite emailuri de marketing nesolicitate? În cazul în care ați transmis deja un email prin care vă retrageți consimțământul pentru a fi contactat în scop de marketing, solicitare la care refuză să dea curs, puteți să faceți o sesizare la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.