avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Reclamatie site.
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Reclamatie site.

Unde pot reclama un site care ma agaseaza, dar n-are buton pentru UNSUBSCRIBE sau are, dar nu functioneaza?
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
Elena Andreea, administrator
Vă transmite emailuri de marketing nesolicitate? În cazul în care ați transmis deja un email prin care vă retrageți consimțământul pentru a fi contactat în scop de marketing, solicitare la care refuză să dea curs, puteți să faceți o sesizare la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Da, imi trimite emailuri ca sa-si faca reclama, butonul de Unsubscribe nu functioneaza, am dat Reply la mailul lor dar yahoo zice nu se poate trimite emailul. E din afara Romaniei, tot la ANSPDCP trebuie reclamat?

Cristina Filimon a scris:

Vă transmite emailuri de marketing nesolicitate? În cazul în care ați transmis deja un email prin care vă retrageți consimțământul pentru a fi contactat în scop de marketing, solicitare la care refuză să dea curs, puteți să faceți o sesizare la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
DoruD, utilizator
Da, tot la ei faceți.
Multumesc frumos!
In cazul plângerilor care au ca obiect încălcarea dreptului la viață intimă, familială și privată în domeniul comunicațiilor electronice și comerțului electronic, în afara datelor de la punctul anterior, este obligatorie menționarea numărului/numerelor de telefon sau fax, a adresei/adreselor de poștă electronică ori a adresei/adreselor de IP care au legătură cu obiectul plângerii, după caz.

În cazul plângerilor care au ca obiect încălcarea dreptului la viață intimă, familială și privată prin transmiterea de comunicări comerciale nesolicitate, prin servicii de comunicații electronice destinate publicului, este obligatorie anexarea mesajelor originale primite de petiționar printr-o metodă care să permită identificarea expeditorului respectivei comunicări, mesaje care trebuie conservate, pe cât posibil, în sistemul electronic utilizat de petiționar.

Petiționarii pot solicita păstrarea confidențialității anumitor date cu caracter personal, menționate în mod expres, furnizate prin plângere, cu excepția situațiilor în care, pentru soluționarea corespunzătoare a obiectului plângerilor depuse, datele de identificare ale petiționarului trebuie să fie dezvăluite către entitatea reclamată.

Dacă v-ați adresat operatorului pentru exercitarea drepturilor ce vă sunt recunoscute de RGPD și nu ați primit răspuns în cel mult o lună de la primirea cererii dvs. de către acesta (în mod excepțional perioada poate fi prelungită cu două luni, cu respectarea anumitor obligații de către operator) sau sunteți nemulţumit/ă de răspunsul primit, vă puteţi adresa Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu plângere însoţită de dovezi

Amenzile se pot cifra pana la 10 milioane EURO sau 2% din cifra de afaceri globală din anul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns gdpr Voicux1221 Voicux1221 Salut Am deschis o reclamatie gdpr impotriva unei firme, iar in raspunsul primit imi este sugerat sa ma indrept catre un tribunal competent? În urma ... (vezi toată discuția)
Lista cu datele de nastere ale angajatilor sarbatoriti in luna la intrare personal morty morty Buna seara, Doresc sa va intreb daca este legal ca angajatorul sa prezinte la intrare personal o lista cu datele de nastere ale angajatilor care isi ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal voncid voncid As dori sa stiu daca o persoana juridica este obligata sa se inregistreze ca si operator de date cu caracter personal in cazul in care vrea sa faca personal o ... (vezi toată discuția)