avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate logicplay2

Activitate logicplay2

salut
D-NULE ACEASTA ESTE SPORT NATIONAL DE LA PARLAMENT IN JOS.
asa ca nu vad nici un inconvenient in a pacali o banca chiar si cu intentie pentru ca acestea ne pacalesc pe fiecare din noi fara nici o rusine de cind au aparut la noi in tara si astacu acordul tacut al UE . Din partea mea mea liber....
Răspuns la discuția ajutor eleva insarcinata
Deocamadata tatal copilului nu a lucrat nici-o data si nici un loc de munca nu se arata.
Deci cazul meu este ca sunt complet singura!Tot singura trebuie sa ma descurc.Vreau sa pastrez copilul dar fara nici un sprijin material nu pot.Ce ziceceti?
Răspuns la discuția ajutor eleva insarcinata
Buna seara
Da .Am fost la primarie si m-au informat:
150 - ajutor pentru trusou copil
200- premiu la nastere
200/luna - alocatie copil
Alte posibilitati nu sunt?Eu nu am nici un venit,sunt eleva la liceu,curs de zi, am 18 ani.Credeti ca cei 200lei/luna ajung pentru scutece,lapte,haine,etc? Ce ma sfatuiti sa fac?Incertitudinea ma dispera!


Buna ziua
Sunt eleva la un liceu clasa IIX, nu am nici un venit si sunt insarcinata in 7 luni .Nu am intrerupt frecventarea cursurilor si nici nu am aceasta intentie.
Va rog sa ma ajutati cu indrumari (si in detaliu) sa obtin maxim de ajutoare si indemnizatii pentru mine si copil inainte si dupa nastere.Nu am gasit pentru cazul meu ceva explicit.
Multumesc
Răspuns la discuția Reparatia acoperisului
Buna seara
Incercati sa raspundeti la intrebarile care ma intereseaza,in contextul textului.Chestia cu succesul cred ca e spusa la misto.D-nilor si d-nelor avocati , un utilizator oarecare care cauta niste raspunsuri sau informatii la problemele cu care se confrunta nu merita a fi tratat cu usurinta ca nu are cartea dumneavoastra. sau poate nu m-am adresat unde trebuie .A ajunge cu o problema in instanta inseamna a avea timp,bani si avocati.Oare toti au aceste posibilitati?De aceea ne mai folosim de acest forum.Ori unele probleme se pot rezolva legal si in afara instantei.Dar tot un avocat poate sti aceste cai.
Succes!





Răspuns la discuția Reparatia acoperisului



Adam Grecu a scris:

Pe forum s-a mai raspuns la asemenea spete. Poate le cautati si gasiti mai multe informatii.
Pasii pe care trebuie sa-i faceti:
- notificare as. prop. privin infiltratiile in ap. prop. personala;
- trebuie sa primiti raspunsul scris al com. ex.;
- presedintele com. ex. convoaca, daca are, comisia tehnica pentru constatarea reclamatiei dvs. apoi incheie un proces verbal de constatare;
-daca reclamatia este intemeiata, presedintele convoaca adunarea de bloc/scara/ si informeaza proprietarii de necesitatea si aprobarea efectuarii reparatiei terasei si constituirea unui fond de reparatii;
- administratorul cauta 2-3 firme specializate in lucrari de hidroizolatii solicitand masuratori si oferte;
- com. executiv. alege o oferta, afiseaza la avizier oferta si predevizul de lucrari;
- functie si de alte informatii, incheie un contract de prestari de servicii cu firma aleasa, privind repararea terasei (atentie la termeni si conditii, garantii, etc.);
- com. executiv, prin comisia tehnica, administrator, proprietari, etc. urmaresc derularea lucrarii conf. contractului incheiat;
- la terminarea lucrarilor, comisia de receptie face probele cu apa, etc, semneaza un proces-verbal de receptie.

Daca toate acestea nu s-au intamplat din nepasare, neglijenta, etc., abia acum puteti informa conducerea as. ca sunteti dispus sa efectuati pe cheltuiala proprie aceste lucrari - dar in prezenta unei comisii de supraveghere a lucrarilor si intocmirea documentelor finale. Toate documentele justificative privind efectuarea lucrarii le atasati in copie la cererea dvs. de recuperare a cheltuielilor.
Daca nici in acest mod nu reusiti mare lucru, abia in aceste conditii puteti sa va adresati instantei, dand as. prop. in
judecata. Observati ca totusi actiunea nu se poate efectua chiar asa de simplu. Este nevoie de ceva timp...
Avand in vedere ca sunteti rezident in strainatate, este necesar sa aveti un mandatar care sa se ocupe, la dispozitia dvs. de toate aceste lucruri. Mult succes!


Buna seara
In felul cum ati descris procedura ar putea dura mult timp si pina atunci ploua in apartament.Exista cumva o cale mai scurta?
Aduc la cunostinta asociatiei ca ploua in apartament si ca sunt dispus sa suport cheltuielile.si le dau si un termen rezonabil de 2-3 luni pentru a participa alaturi de mine la cheltuieli.Treaba lor sa faca comisii si constatari pentru ca acoperisul este comun si conform legii locuintei trebuie sa participe toti si rapid la reparatii.Oare protectia consumatorului ma poate ajuta aici?
Cum ar trebui sa procedez daca locatarii au bani sa-si izoleze pe cont propriu apartamentul dar pentru reparatia acoperisului tergiverseaza?
Cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie cind vreau sa fiu inclus in programul de imbunatatire termica a cladirilor si anume : consiliul local a adoptat o hotarire prin care asociatiile care au realizate izolatii termice individuale sunt excluse din program.
Pe de alta parte o parte din locatari si-au facut izolatii termice (cu acordul sau fara al comitetului asociatiei ,nu e prea clar) deci automat ne-au exclus din acest program pe ceilalti,si inteleg ca acest program a fost adoptat printr-o lege deci ar trebui sa fie obligatoriu pentru toata lumea.
Pe de alta parte primaria nu intervine ,asupra celor care fac izolatia termica pe cont propriu ,conform legii 50 privind autorizarea constructiilor,pentru ca se aduc modificari fatadei (pt.zugraveli si vopsitorii nu se cere autorizatie de construire), in acest caz insa se placheaza cu poliester si se schimba si culoarea fatadei,deci ar trebui sa impuna ca aceste lucrari sa se faca cu autorizatie de constructie,asa cum se procedeaza si in programul guvernamental.S-au vazut destule cazuri cind parte de fatade au cazut peste trecatori provocind accidente.
Ma intereseaza so pot participa in acest program intrucit astfel se rezolva si problema terasei ,lucrarile se fac de calitate si se si certifica de specialisti,iar ca pret bineinteles ca este mai ieftin,dar pentru ca sunt in minoritate in asociatie mi se interzice un drept dat prin lege.
Ce parere aveti?
Cu stima
Răspuns la discuția leasing reziliat unilateral
BUNA ZIUA
Citeste cu atentie contractul si te vei lamuri.In general asa procedeaza daca nu ai instiintat din timp asupra problemelor de plata.
Bafta.
Răspuns la discuția Prescriptie amenda ITM
Buna
Banca nu face operatiuni fara dispozitie din partea titularului de cont.Deci verifica!
Buna ziua
As dori sa stiu care este procedura corecta pe care trebuie sa o aplice cei de EOS fata de un debitor care nu are habar ca se afla in aceasta situatie.
Multumesc
Răspuns la discuția Taxa radio
Buna ziua
Deci spuneti sa tergiversez si sa platesc cate putin.pana la lichidare Inseamna ca recunosc aceasta datorie.OK.
Cu cazul de la Cluj sunt la curent.
As dori totusi un raspuns mai apropiat la situatia mea concreta si daca nu as vrea sa platesc datorita motivelor aratate cum ar trebui sa procedez si ce sanse de izbanda as avea.
va multumesc