avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate ANDRASI ELVIRA-IREN

Activitate ANDRASI ELVIRA-IREN

vă mulţumesc foarte mult pentru răspuns.
Se poate depune Cererea pentru acordarea alocaţie de stat înainte/ şi separat de cea pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere până la 2 ani?
Menţionez, că mămica se află încă în concediu de naştere şi lăuzie şi vrea să mai beneficieze de aceestă prestaţie în limita legală posibilă (chiar şi până la 126 zile dacă va fi acordate aceste zile de medic)?
Există vre-un articol de lege care-i interzice Autorităţii Locale să nu înregistreze şi soliţioneze separat prima dată Cererea pentru acordarea alocaţiei de stat (naştererea a avut loc în luna decembrie) şi apoi, după expirarea concediului de maternitate (bineînţeles după împlinirea a celor 42 zile minime şi după expirarea concediului de lăuzie acordat de medic) să soluţioneze separat Cererea pentru indemnizaţia de creştere până la 2 ani?
Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Răspuns la discuția tva de la furnizor in insolventa
Va multumesc tare mult.
Este deductibila tva-ul de la un furnizor "in insolventa" si care este articolul de lege care leglementeaza acest lucru?
Răspuns la discuția dec 101
OG 2 din 2012 a stabilit termenul de declarare si de plata a impozitului pe profit afent 2011 pana la 25 martie 2012
Răspuns la discuția Adeverinta somaj
aceasta adeverinta, in fapt Anexa Nr.26 la Normele A.J.O.F.M.-urilor se intocmeste de angajator pe raspunderea lui, nu are legatura cu ITM-ul (cel putin din experienta mea de contabil de 19 ani), cuprinde contributiile asiguratului si a angajatorului in ultimele 12 luni care constituie baza de calcul a indemnizatiei de somaj si eventualele suspendari ale CIM-ului. Probabil se verifica dupa depunerea dosarului de AJOFM-ul unde este arondata angajatul, fapt ce rezulta din formular in antetul lui in partea dreapta. Se poate descarca de pe un site de AJOFM.
Răspuns la discuția revisal
raspunsul meu n-o sa fie oficial, dar recent am avut si eu de a face cu asa ceva. Cf. Art.3 alin.h)-din HG 500 -zice ca "se transmite perioada si cauzele de suspendare a CIM, cu execptia in baza certificatelor medicale". Tot aici, in Art.4, alin.1), lit.b)zice ca "suspendarea" de inregistreaza (si subantelegand se si transmite) in termen de max.20 zile lucratoare.
Art.54 din Codul Muncii prevede suspendarea prin acordul partilor, acest articol devenind baza legala, iar actul in cazul meu a fost Cererea Angajatului aprobata de Angajator, chiar si pentru o zi suspendare, daca nu s-au convenit partile in alt mod.
In ReviSal nou m-am dus la Contracte/Suspendare, prin filtru am ales persoana cu tare, am aplicat suspendarea, am selectat articolul de lege care sta la baza suspendarii, am intocmit data de inceput si de sfarsit a perioadei suspendate, iar apoi am salvat. Din nou am generat o salvare de registru, unde deja CIM-ul persoanei in cauza aparea ca Suspendat. Am salvat in format rvs. si am transmis (in termen de 20 zile) la ReGes.
Sper ca va ajuta la ceva.
Cu multumire, si respect deosebit.
As avea nevoie foarte urgent la cuamtumul taxei judiciare de timbru si a timbrului fiscal aplicabil la o actiune in contencios cu urmatorul obiect:
- Cererea de actiune contine anularea Deciziei de refuz la contestatie si recalcularea impozitului pe cladiri pe trim I -2011 co cota normala.
-Suma actionata in contencios este de 1864 lei, provenind din impozit cladiri calculat cu cota majorata pe trim I 2011 din cauza depunerii reevaluarii cladirii (cu data Raportului din 31.12.2010) in data de 30 martie 2011, sub forma Declaratiei rectificative.
-Contestatia la emitentul Deciziei de Impunere nu a fost acceptata din cauza "art.69 alin 1 Cod Proc. Fisc.-modificarile privind baza impozabila trebuie aduse la cunostiinta organului fiscal in termen de 30 de zile de la data producerii acestora", neluind in considerare articolele de legi privitoare la reevaluarea imobilizarilor care se pot face pana chiar la data Bilantului, respectiv dreptul contribuabilului de a depune declaratii rectificative din propria initiativa pe termenul de prescriptie al acestora, si nu in ultimul rand prevederile Art.294 alin 2) care legifereaza chiar aceasta depunere peste termen cu amenda contraventionala, deci, nicidecum cu neaplicarea cotei normale de impozit pe intreg an.
Acest răspuns am aşteptat, cu stimă şi mulţumiri.