avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Activitate wiolet40

Activitate wiolet40

Buna seara oameni frumoși.
Va rog sa ma ajutați, cu un răspuns la o problema pe care v-o relatez pe scurt:

Tatăl meu l-a luat în spatiu pe soțul surorii mele mai mari. Ultima data a fost luat în spatiu anul trecut pt ca-i expirase buletinul. Lucrurile au degenerat, soțul surorii mele a fost diagnosticat cu o boala mintala, etc. Sora mea, căsătorită cu domnul in cauza, lucrează în Spania, de câțiva ani. Si el a lucrat te miri ce, pt ca de peste tot il dădeau afara.

Sa fac povestea scurtă, a venit acest om sa locuiască in casa lui tata, cum ca el are dreptul la jumătate de casa...ca a stat acolo el de ani, nefăcând nimic decât o simpla renovare. A început sa urle, sa ne amenințare noi toate surorile, 4, ca dacă cal am acolo ne rupe picioarele și ne sucește gatul ca la găini...sa nu mai menționez ca tata, este ff bolnav, sta cu oxigen tot timpul, plus parkinson...si s-a luat și de el, dandu-i ordine, sa nu calce mai departe de camera in care el trăiește, restul ii aparține lui, și multe cuvinte pe care din respect pt dvs nu o sa le public.

Acum ca sunteți un pic familiar cu un strop din povestea asta, va rog mult, cineva competent, sa îmi răspundă. Cum poate fi revocați luarea în spatiu? Sora mea mare a hotărât sa si divorțeze între timp. Anul trecut a stat 4 luni la spitalul 9 cu episoade psihotice...va rog mult, dacă un avocat poate sa ma / sa ne îndrume( contra cost) ce sa facem, sa luam legatura cat mai rapid.

Aștept cu nerăbdare o mana de ajutor.
Sa auzim numai de bine, suflete minunate.
Pe scurt, este vb de sotul meu, palestinian din siria, care a intrat in romania in 2014 si drept urmate a faptului ca suntem casatoriti a primit permis de sedere valabil 1an. Intre timp, eu am plecat sa lucrez in uk, iar pe dansul l-am lasat in suedia la niste rude. Acolo, el a solicitat azil politic, nespunand faptul ca vine din romania sau ca este casatorit, ceea ce este un dezavantaj f mare pentru mine. Si de 1an, a primit permis de sedere permanent plus pasaport cu care poate calatori in spatiul Schenghen, dar nu stiu daca este ok si in Romania Am mers impreuna in Danemarca si Franta, insa am inteles ca la noi la granita nu este acceptat acest pasaport...permisul de sedere eliberat in romania a expirat de la sfarsirul lui 2015. Ma poate indruma cineva ce se poate face? Eu m-am cam saturat sa fac drumuri uk, bucuresti, suedia si tot asa. Multumesc f mult.

Adica pasaport de apatrid? I se aplica regulile de intrare-n Romania pentru apatrizi. Eventual daca are permis de sedere in Suedia ar putea fi altfel.

Romania a semnat acorduri de repatriere in caz de deportare a cetatenilor romani sau a celor despre care se presupune ca sunt cetateni romani.

wiolet40 a scris:

Buna seara. Vreau sa intreb daca unei persoane detinatoare de pasaport suedez pt refugiati i se permite intrarea in Romania.

Buna seara. Vreau sa intreb daca unei persoane detinatoare de pasaport suedez pt refugiati i se permite intrarea in Romania.
doresc sa traduc documentele romanesti in vederea unei viitoare casatorii intr=o tara araba si nu stiu pasii ce trebuiesc urmati, mi s-ar fi spus ca trebuie sa merg la ministerul de externe cum ca colo se fac toti acesti pasi....altcineva spune ca nu, trebuie sa gasesc un traducator autorizat de araba, apoi de mers la birul notarilor publici si apoi la ministerul de externe........ va rog, daca cineva are cunostinta de ceea ce trebuie sa fac, si unde anume trebuie sa merg, pentru o corecta finalizare, v-as ramane profund indatorata. Cu multumirile de rigoare, astept o mana de ajutor. :-/