avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate Credit Star

Activitate Credit Star

din cate stiu eu, parca nu te pot executa silit daca nu au o hotarare judecatoreasca in acest sens. si daca au trecut mai mult de 3 ani in care nu te-au dat in judecata si nu s-a finalizat un eventual proces, datoria este prescrisa. deci nici vorba de executare silita. parerea mea este ca merg la intimidare si se bazeaza pe lipsa de informare a majoritatii. sa ma corecteze cei care sunt avocati de meserie daca gresesc.:blush2:
cum s-ar putea rezolva? daca nu are inscrisuri? m-ar interesa si pe mine, deoarece sunt in aceeasi situatie.
Răspuns la discuția Accidental in biroul de credit
inchiderea de cont se face prin cerere scrisa dar probabil acum stiti asta...#-o. consilierii din banci stiu si dumnealor acest lucru si, totusi, m-am intrebat intotdeauna de ce nu spun acest lucru si clientilor. efectiv aceasta hartie nu se face. si daca dv. nu ati semnat asa ceva, banca este asigurata pt ca practic se va spune ca dv nu ati inchis contul si gata.
in ceea ce priveste centrala riscurilor bancare, depinde cu ce suma ati fost dv raportat acolo si pt ce perioada. daca suma este mai mica de 100 ron, si a fost achitata acum mai mult de 6 luni, exista banci care nu o vor lua in calcul iar un eventual credit v-ar putea fi aprobat prin derogare. conditiie difera de la banca la banca..
rambursarea in avans se face pe baza unei cereri, da, altfel nu v-ar fi fost aprobat creditul respectiv. dar aceasta cerere nu are nici o legatura cu cererea de inchidere a contului. apropo, la al doilea credit (brd) ati facut cerere scrisa de inchidere de cont?
mai intai va multumesc pt raspuns.
suntem 3 asociati, fiecare cu parti egale. unul dintre asociati si-a facut carte de munca pe firma, intelegerea fiind ca ea sa isi plateasca datoriile catre stat pt aceasta din partea ei de comisioane. din pacate hotararea aceasta nu a fost decat verbala. acum cartea ei de munca a fost inchisa, dar datoriile catre stat au ramas, ea neplatind nimic. noi, ceilalti 2 asociati nu vrem sa ii platim pt ca nu avem de ce, plus de asta, firma fiind una de brokeraj credite nu merge in aceasta perioada. noi nu avem de unde sa ii platim de acasa toata suma deoarece lucram in invatamant si avem 1000 ron salariu. am prospus sa impartim datoria pe jumatate, adica noi 2 jumatate, ea singura jumatate, reducandu-i astfel din datorie. nu vrea nici asa. din cate stiu, prin statutul firmei noi puteam actiona independent unul de altul, la genul ca am efectuat de exemplu plati fara a avea nevoie de ceilalti. hotararea pe care vrem noi 2 sa o luam este ca datoria catre stat sa fie platita cum am mentionat mai sus, fie jumatate cu jumatate, fie ea datoria ei intreaga.
va multumesc inca o data anticipat.
buna seara,
va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul unei societati cu 3 asociati, hotararea a doar 2 dintre ei are valoare fara acordul celui de-al treilea? este vorba despre un srl.
va multumesc!
Răspuns la discuția credit bancar cu ipoteca
buna seara,
si eu am credit ipotecar la bcr si nu mi-a crescut in 5 ani decat cu foarte putin. eu am optat acum 6 ani la dobanda variabila pe toata perioada creditului. aceste credite cu dobanda fixa in primul an sunt cele mai periculoase. nu a vrut nimeni sa va faca un rau intentionat. pur si simplu aceste credite cu dobanda fixa in primul an sunt concepute pt ca persoanele sa se incadreze la o suma cat mai mare, deoarece dobanda fiind mai mica in primul an, si rata este mai mica, astfel incat suma la care va incadrati sa fie mai mare. trecand peste supararea dv care este intemeiata, ganditi-va ca anul trecut v-ati dus la banca si ati cerut suma de care aveati nevoie, acesti 80000 euro. functionarul de acolo v-a dat acel produs la care dv v-ati incadrat pt a lua suma respectiva. daca v-ar fi oferit alt credit, si daca v-ati fi incadrat la 50000 euro, nu ati fi spus ca vreti mai mult? va vorbesc atat din punctul de vedere al brokerului de credite dar si din punctul de vedere al consumatorului.
plus de asta, dv v-a crescut rata atat de mult si din cauza cresterii euro, nu numai din cauza cresterii dobanzii. va spun sincer, prieteneste, ca acele contracte sunt foarte bine realizate, chiar daca nu clare pt consumatorul de rand si nu veti reusi niciodata sa castigati in vreun proces. asta este parerea mea, ca bancile isi iau toate metodele de precautie.
in alta ordine de idei, nu vad in cazul dv ca solutie decat o reesalonare. adica in loc de 25 de ani, sa vi-l duca la 30. poate va sperie perioada mare, dar nu se stie niciodata ce va fi: mai bine sa aveti acum bani pt rata si sa aveti dv posibilitatea ca in 10 ani sa-l achitati in avans, decat sa nu aveti bani de rata acum.
in aceasta situatie sunt foarte multe persoane. sunt sume foarte mari dar asta este, altfel nu aveam cum sa ne facem o casa. referitor la dezinfoarmarea de care spuneti, credeti-ma ca lucrez cu toti functionarii din toate bancile din judetul meu si nici pe departe nu fac intentionat sa dezinformeze; sunt f. slab pregatiti. nu toti, dar unii.......
oricum ar fi, mergeti la sediul respectiv si tot ce vreti sa le transmiteti, le transmiteti in scris, cereti sa vi se dea numar de inregistrare si insistati.
o seara buna!
Răspuns la discuția factura restanta din 2006
nu este pe rol nimic, atata timp cat se spune in scrisoare: :in situatia in care nu veti da curs prezentei notificari vom demara procedurile de recuperare (...) prin plata voluntara sau prin executare silita, pe calea unei actiuni in justitie, urmand ca dv sa suportati bla bla bla".
deci? ce fac in continuare? imi platesc datoria fata de vodafone, 120 lei, dar executorilor nu vreau sa le dau nimic, sunt prea ingrati!X-(
cum ma sfatuiti?
multumesc mult!
caz: o persoana nu a mai platit factura vodafone prin 2005 in iarna deoarece, dupa nenumarate insistente, telefoane date la serviciul lor cu clientii, in care a facut sesizari cu privire la faptul ca ii "dispareau" ba minutele gratuite de pe telefon, ba mesajele, ba nu mai stia ce tarif are devreme ce "Stimatul" vodafone se stie ca "fura" la facturi.
in fine, in primavara lui 2009 se fac 3 ani de cand persoana respectiva ar fi trebuit sa plateasca fabuloasa suma de 120 lei.
si....surpriza: ii vine acasa o hartie colorata viu, chiar vesela, alb-rosu prin care e instiintata de catre un SRL cu nume de fabrica de carnati (nu stiu daca am voie sa ii dau numele) ca are de plata 804,85 lei, catre firma respectiva. si ca, factura nr..... din 2006-05-17 trebuie platita musai in 5 zile, ca daca nu, o d-na avocat o sa o dea in judecata si o sa-i faca si o sa-i dreaga.
Am niste nelamuriri: la 3 ani nu se prescrie orice plata sau datorie? asta ar fi una.
daca la 3 ani se prescriu datoriile, sa inteleg ca stimata doamna avocat a asteptat pur si simplu sa se faca 3 ani, sau ma rog, se fac pe 17, adica peste 48 de ore de acum pt ca sa poata sa ceara aceasta suma practic marita de 7 ori?
in hartia respectiva este lasat un numar de tel si un cont in care trebuie pusi banii respectivi.
va rog sa ma lamuriti, luni cand voi intra in discutie cu stimata doamna avocat, vreau sa am temele facute.
nu sunt de parere sa iti lasi datoriile neplatite, dar sa astepti sa trimiti o instiinare de plata aproape 3 ani fara 2 zile, mi se pare de-a dreptul de domeniul fantasticului. de ce nu m-a instiintat pana acum? de ce nu m-a instiintat la 3 luni ca sa platesc mai putin?
deci, dragi colegi de forum, spuneti-mi va rog care este legea exact.
repet: factura din 2006-05-17.(care nu apare nicaieri in scrisoarea trimisa iar eu tineam minte ca nu mai platisem o luna, undeva in decembrie 2005 si le-am si spus atunci ca daca vor continua sa ma fure cu nesimtire, n-o sa mai platesc).
multumesc pentru eventualele sfaturi si pareri!
Răspuns la discuția offf, bancile astea...
offf, bancile astea.....
studiati cu atentie contractul primit de dv de la banca respectiva. daca acolo aveti acel comision, nu mai puteti face nimic. de asemenea, daca este stipulata dobanda variabila sau revizuibila, iar nu aveti ce face pt ca la momentul respectiv ati fost de acord prin semnarea acestui contract ca banca sa mareasca dobanda .:(( .acest comision se regaseste in orice banca si in orice fel de contract de credit, se numeste comisionul pentru rambursarea in avans. in ceea ce priveste legea prin care bancile va vor cere voie sa mareasca dobanda, nu stiu, am auzit ceva. de asemenea, am auzit ca exista lege pt majorarea salariilor profesorilor cu 50% de ceva luni bune, ca orice lege sau ordonanta data pe anul in curs intra in vigoare de la 1 ianuarie anul urmator..... ;). am auzit doar ca e lege, n-am auzit sa se si respecte. sfatul meu este sa achitati daca aveti banii respectivi si sa va scutiti propriul timp si nervi si bani, sa multumiti lui dumnezeu ca il puteti achita si gata! nu incercati sa va luptati cu morile de vant!
o zi buna va doresc!
Răspuns la discuția bani imprumutati
desi nu sunt de meserie, dar am avut o problema de acest gen si m-am informat, stiu ca are importanta cine a scris actul. un act scris de "imprumutat", este mai greu de contestat in instanta de catre acesta decat unul pe care l-ati scris dv si el/ea doar l-a semnat. deci al dv este in regula. sper sa nu gresesc, asa ca pt mai multa siguranta, mai cititi pe forum, in cazul in care nu va va raspunde o persoana in cauza.
o zi buna!