avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate Body

Activitate Body

Nici un raspuns?
Buna,
am si eu o nelamurire.Daca CC a declarat neconstitutional art. 11, OUG 55/2002, s-ar putea schimba incadrarea juridica in vat. corporala grava (30 zile ingrijiri medicale)?Eu consider ca ptr a se retine aceasta infr. e necesar ca subiectul activ sa fie o pers, in acest caz vatamarea fiind produsa de un caine, iar ceea ce se poate face e recuperarea prejudiciului pe calea procesului civil.
Aveti alte pareri?
Multumesc ptr rasp, vroiam sa stiu daca pot invoca lipsa acestei proceduri prealabile si ca urmare sa se repsinga actiunea pe exceptie!
Buna,
Intr-o cauza in care reclamantul e persoana fizica, iar paratii sunt pers fizica+societatea de asigurare, e obligatorie procedura prealabila prev. de art. 720 (1) cpc?
Răspuns la discuția admitere inm 2010
pentru cei interesati -pe 9 septembrie CSM hataraste daca se va mai organiza un nou examen de admitere la INM pentru completarea locurilor ramase neocupate in urma examenului din 26 august 2010
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
:luck::luck::luck:
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
luiza2008 a scris:

@Body permite-mi sa te intreb...cat de sigure sunt aceste informatii?:)




.......f sigure
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Ceea ce e sigur acum e ca in data de 4 sept se va stabili totul legat de desf examenului si ca ex va fi in jurul datei de 10 nov.Locatia unica e doar la nivel de propunere, insa in 4 sept se poate infirma/confirma.Nimeni nu stie deocamdata nimic, deci nu e o secretomanie unbr-ista de data aceasta.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Examenul se va desfasura in jurul datei de 10 nov 2010, locatie unica, la nivel national.In data de 4 sept va avea loc consiliul UNBR, cand se va stabili modalitatea, tipul examenului, toate inf. legate de desf examenului.In momentul de fata nu s-a stabilit nimic( in cadrul congresului), doar data in care se vor discuta datele org ale ex.
Succes la invatat!
Răspuns la discuția Admitere magistratura 2010
iarinares a scris:

zz-man a scris:

iarinares a scris:

candy27 a scris:

stie cineva cum se procedeaza cu pregatirea noastra pentru instanta? 1 luna teorie la timisoara si 1 luna practica la instanta?


dupa luna petrecuta la timisoara eu am intrat direct in sedinta, pe 26 martie s-a incheiat la timisoara si pe 1 aprilie am intrat pe completul meu in sala, asa ca tre sa fiti pregatiti.

Mă bucur să văd că ai rămas activă pe forum @iarinares. Când am picat în noiembrie deşi aveam o notă bună am fost uşor mâhnit, dar imediat după aceea, citind postările tale despre cum te-ai pregătit brusc mi-a crescut optimismul şi am apreciat metodele tale de învăţare (ce difereau de cele ale majorităţii) ca fiind impecabile. Bineînţeles, te-am luat ca model pe tine. Am văzut că ulterior pe forum în mai multe rânduri ai continuat să dai sfaturi despre cum trebuie să te pregăteşti iar multe persoane păreau să nu le bage în seamă şi continuau cu întrebările clasice "după ce cărţi învăţaţi?" ... "după astea: ...". Să ştii că eu am luat foarte în serios scrierile tale şi în cele din urmă am reuşit. Prin urmare, o parte din reuşita mea se datorează şi ţie iar pe această cale ţin să-ţi mulţumesc pentru eforturile depuse în scopul de a ne lumina şi pe noi, eforturi care în cele din urmă au dat roade. Tot respectul! =D>


Multumesc pentru cele spuse.
Dar sa stii ca reusita tie ti se datoreaza, pentru ca ai avut perseverenta si curiozitatea necesara sa urmaresti si alte informatii decat cele clasice de invatat dupa manuale,
=D>
conteaza, mai zic o ultima data spetele publicate pe site-ul inaltei curti pe sectii, de acolo se dau spetele la examen, chiar si la promovare.
la seminar, dupa cum sa vedeti si voi se pune accent pe interpretarea dispozitiilor legale, iar pt examen se iau in considerare cele ale inaltei curti, cand veti fi pe dosarele voastre o sa constatati ca multe din ril-uri sunt date complet aiurea si n-au legatura cu rezolvarea cauzelor... ori judecatorul e chemat sa rezolve problemele de drept ivite, nu sa le complice sau sa creeze si mai multa practica neunitara. Din curiozitate cititi cauza Beian vs Ro si vedeti ce zice CEDO de ICCJ si mai sunt si altele.
Succes


Iarina ajuta-ne si pe noi cu metoda de invatare care da roade...e multa materie si conteaza foarte mult sa urmezi o metoda care ti se potriveste!